Rot i systemet eller system i rotet?

Her har vi samlet noen tips til hvordan du kan nærme deg en slik ryddig hverdag!


Her har vi samlet noen tips til hvordan du kan nærme deg en slik ryddig hverdag!

1: For at et ryddig hjem overhode skal kunne oppnås, er det en ting vi ikke kommer unna, vi må rydde. Det kan være overveldende nok i seg selv, vi anbefaler deg derfor å ikke start på alt samtidig. Ta for eksempel et og et rom eller et og et skap av gangen, så blir det lettere for deg å holde oversikt igjennom hele prosessen. Kast for eksempel klær som er utvasket, gi bort det du ikke bruker og som andre kan ha stor glede av og behold kun det du vet du bruker.

2: Gode oppbevaringsløsninger er og blir et must. For mange er gode oppbevaringssystem i utgangspunktet roten til problemet. Få ting opp fra gulvet og inn i hyller, kommoder, knagger og skap. Noen ting bruker enn daglig og må være lett tilgjengelig mens andre ting som kan stues lenger vekk. Se på det som en perfekt mulighet til å rydde vekk sesongbetonte ting eller klær.

3: System. Lag system og saml ulike ting som hører sammen i kategorier. Men ikke gå helt bananas så systemet blir så komplisert at bare du i familien skjønner det ! Viktig å lage system som både du og barna forstår ;)

4: Den vanskeligste delen er kanskje å opprettholde systemet. Her gjelder det å være strukturert - med øving og repetering lykkes du! Legg på plass etterhvert, så enkelt men likevel så vanskelig.


Lykke til!