Slik finner du sengen for deg

Drømmer du om å sove skikkelig godt? Her er alt du trenger å vite om senger og madrasser.

Vi tilbringer omtrent en tredjedel av døgnet i søvne. Mange faktorer påvirker søvnkvaliteten din, men en ting er sikkert: Sengen din spiller en stor rolle.

Når er det på tide med ny seng?

Hvis du har hatt sengen din i mer enn ti år, kan det godt hende at den har gjort sitt. En god seng har nemlig en levetid på mellom ti og femten år.

Overmadrassen bør du bytte så ofte som hvert femte år. Siden det er delen som er nærmest kroppen vår, blir den også fortere slitt. Overmadrassen har mange funksjoner. Den komplimenterer hovedmadrassen og optimaliserer søvnen din og transporterer vekk fukt. I tillegg sørger den for komfort, støtte og god hygiene.

Hva slags seng skal jeg velge?

Ulike senger dekker ulike behov, og det kan være vanskelig å vite hvilken du skal velge. Hva er for eksempel forskjellen på en rammeseng og en kontinentalseng?

På en rammeseng er madrassen festet i en ramme. Alt du trenger å gjøre er å skru beina på rammen i bunnen og velge en god overmadrass. Rammesengen er robust og plasseffektiv, og ofte noe rimeligere enn en kontinentalseng.

ENKELT OG PLASSBESPARENDE: En rammeseng er et ypperlig valg for deg som ikke har den største boltreplassen.

En kontinentalseng består av tre deler: rammemadrass, springfjærmadrass og overmadrass. Du kan også kjøpe tilvalg som sengegavl, slik at det er mer behagelig å sitte oppreist i sengen.

Ved behov kan du også kjøpe en regulerbar kontinentalseng, som gir deg muligheten til å heve og senke sengen med fjernkontroll eller app. På kontinentalsengen kan du velge ulike tekstilfarger og bein, slik at stilen passer perfekt inn på ditt soverom.

TRE LAG: En kontinentalseng består, slik du ser her, av tre lag – en rammemadras i bunn, en hovedmadrass og en overmadrass.

Hard eller myk madrass?

Hovedregelen er: Jo tyngre du er, jo fastere seng bør du ha. Men det viktigste er likevel å teste før du kjøper seng og madrass. I tillegg til vekten din, spiller også sovestillingen din inn på valg av madrass. Er du for eksempel en magesover, bør du du velge en fast og hard madrass for å unngå unødvendig belastning på kroppen.

I våre butikker jobber dyktige ansatte som deler gode råd, basert på dine behov.

Hvor stor seng bør jeg ha?

Livsfasen du befinner deg i spiller inn på valg av størrelse. Har du små barn, er sjansen stor for at du får besøk i løpet av natten. Da kan det være deilig at sengen har god plass. Å sove uforstyrret er tross alt en av de største suksessfaktorene for å oppnå optimal søvn. God plass i sengen kan også vært lurt selv om det er hyggelig å ligge tett inntil kjæresten. På den måten vil du ikke merke bevegelsene fra den andre like godt. Sover du alene, kan du gå for akkurat den størrelsen som passer deg og soverommet ditt best.

ROMSLIG: En stor seng kan være et godt valg om du jakter uforstyrret søvn.

Mål gjerne opp hvor stor seng du har plass til på soverommet før du tar en titt i butikken. Vi står klare til å hjelpe deg!