8 spisebord med plass til hele familien

Med disse tipsene finner du et spisebord du kan ha glede av i mange år.

Linea spisebord
HJEMMETS HJERTE: Det er gjerne rundt spisebordet vi samler oss, både til hverdags og fest.

Spisebordet skal ofte fungere både som arbeidsbord, leksepult og hjemmekontor, i tillegg til å være hele familiens samlingspunkt. Med så mange roller å fylle, kan det være vanskelig å finne det perfekte spisebordet. Følger du disse tre stegene, blir det lettere å finne bordet som passer for deg:

Finn din størrelse

Enten familien består av noen få eller mange, er det ofte lurt å velge et større spisebord enn du tror at du trenger. Et stort spisebord virker samlende og kan ha mange sosiale funksjoner. I tillegg til å ha nok bordplass til gjester, er det deilig å slippe å måtte rydde vekk hjemmekontoret eller fargestiftene før hverdagsmiddagen skal på bordet.

Husk at stuen din må tåle et stort spisebord. Beregne minst én meter mellom spisebordet og veggen. På den måten kan stoler enkelt skyves inn og ut, og du kommer enkelt til når du serverer maten.

Linea spisebord fra Fagmøbler
POPULÆR: Den stilsikre møbelserien Linnea skaper en god atmosfære i hjemmet ditt.

Har du begrenset med plass i stua, er spisebord med ileggsplater en god løsning. Det finnes både runde, ovale og rektangulære bord med ileggplater. På den måten kan du enkelt trylle frem mer plass til gjester og hyggelige middager. Her finnes mange varianter: Spisebord med ileggsplater som er festet under bordplaten, klaffebord, eller bord med plater som oppbevares i boden når det ikke er i bruk.

Finn din form

Rektangulært, ovalt eller rundt spisebord? Valg av form avhenger aller mest av hva du foretrekker. Det kan likevel være lurt å tenke på hva du har plass til hjemme.

Rundt spisebord fra Yumi
YUMI: Spisebordene i møbelserien Yumi kommer i ulike former og materialer.

Runde bord gir mulighet for øyekontakt med alle under måltidet. I tillegg er det et fint brudd med de mange firkantede formene som ellers finnes i hjemmene våre. Et rundt bord krever gjerne mer plass enn du tror. Her må du forsikre deg om at du har nok rom til rådighet.

Rektangulære spisebord er både pene og praktiske – og enkle å plassere i rommet. Det kan lettere deles inn i soner, slik at den ene enden kan være forbeholdt barnas pusle- eller perleprosjekter. Og i tillegg er de et selvsagt valg for deg som elsker å dekke langbord.

Skovby spisebord fra Fagmøbler med spisestoler
ENKELT Å MØBLERE: Rektangulære spisebord, som dette fra Editions by Skovby, er klassisk i uttrykket og sklir perfekt inn i de fleste hjem.

Finn ditt materiale

Treverk er definitivt det mest brukte materialet til spisebord her til lands. Det er holdbart, vakkert og blir gjerne penere og penere med årene. Men skal du velge trefinér eller heltre? Og hva er egentlig forskjellen?

KVALITET: Spisebord i heltre varer og varer – og kan gjerne gå i generasjoner.
KVALITET: Spisebord i heltre varer og varer – og kan gjerne gå i generasjoner.

Et spisebord i heltre er som navnet sier laget av tre – og bare det. Det er holdbart og robust, og blir som nytt med en runde med pussepapir hvis det får merker over tid.

Et spisebord i trefinér er laget ved at et tynt lag med ekte treverk kler inn et annet materiale. Resultatet er et elegant og robust bord, som holder lenge.

PLASS TIL MANGE: Spisebordet Embla er 220 cm langt og rommer mange gjester. Bordet finnes også i en rund variant.
PLASS TIL MANGE: Spisebordet Embla er 220 cm langt og rommer mange gjester. Bordet finnes også i en rund variant.

Uansett hvilket materiale du velger, er det lurt av deg å ta hensyn til stilen du har hjemme. Spisebord er et møbel som tar mye oppmerksomhet i et rom. Derfor bør stilen passe sammen med resten av interiøret ditt, slik at du kan leve med det lenge.

Vi hjelper deg gjerne med å finne det rette spisebordet for deg!

Kategorier