7 tips for å velge sofabord

Sofabordet er ikke bare et funksjonelt møbel, men det kan også være et stilfullt tillegg som fullfører utseendet på stuen din. Valget av det perfekte sofabordet kan være avgjørende for rommets estetikk og funksjonalitet. Her er syv tips som vil hjelpe deg med å velge det ideelle sofabordet for din stue:

7 tips for å velge det perfekte sofabordet til stuen din

1. Størrelse og proporsjoner:

Når du velger et sofabord, bør du ta hensyn til størrelsen på både sofaen og rommet generelt. Det er viktig at det er proporsjonalt med sofaen og passer inn i rommet uten å virke for stort eller for lite. Ta mål av plassen der det skal plasseres for å sikre en passende størrelse. Vanlig regel er at man skal opprettholde en avstand på minst 80 cm mellom sofabordet og TV-en.

Hvis du har en sofa eller hjørnesofa, bør bredden på sofabordet utgjøre omtrent 2/3 av møblenes bredde for å sikre balanse i rommet. Dette vil også unngå å overdøve de andre møblene. Avstanden mellom sofaen og sofabordet burde være minst 35 cm. Å ha riktig avstand mellom sofaen og bordet vil sikre fri bevegelse og komfortabel sitteplass. Avhengig av bruken, for eksempel om du ofte spiser foran TV-en, kan det være lurt å velge et større og høyere bord, mens et mindre kan være mer passende for en liten stue.

Sofabord i stue fra Fagmøbler

2. Stil og design:

Det er viktig at sofabordet harmonerer med stilen og designet i stuen din. Uansett om du foretrekker en moderne, klassisk, rustikk eller minimalistisk design, bør bordet komplementere resten av møblene og innredningen i rommet. For eksempel vil et minimalistisk sofabord være ideelt i et hjem med strømlinjeformede møbler og rene linjer. Ønsker du noe mer moderne, så er det oftest runde sofabord man går etter. Hvis du har en skandinavisk stil, vil et organisk sofabord i tre passe perfekt inn.

Sofabord i skandinavisk stil fra Fagmøbler

3. Materialer og holdbarhet:

Vurder materialene, spesielt med tanke på holdbarhet og vedlikehold. Tre, glass, metall og kombinasjoner av disse er vanlige valg. Kjøp et sofabord laget av tre hvis du vil ha et bord med organisk uttrykk. Fordelene med tre er at ripene ikke blir så veldig synlig, og at materialet eldes nydelig når det får riktig stell og vedlikehold. Hvis du heller vil ha et sofabord som ikke forandrer seg over tid, kan du kjøpe et sofabord laget av glass. Et glassbord tilfører stuen din en lys og luftig atmosfære, og du kan lett se om bordet trenger en vask.

Du kan også velge et sofabord i laminat. Laminat er også lett å tørke over og det blir lite fettflekker, noe som egner seg spesielt godt hvis du har barn. Noen materialer er mer utsatte for merker og slitasje, så dette er det lurt å tenke gjennom før du velger ut ditt neste stuebord. Slitesterke materialer, slik som metall og marmor vil være gode alternativer, som også er lette å rengjøre etter behov!

Sofabord rundt fra Fagmøbler

4. Funksjonalitet:

Tenk på hvordan du vil bruke sofabordet når du velger modell. Hvis du trenger ekstra lagringsplass, kan et bord med skuffer eller hyller være ideelt. Noen sofabord har også uttrekkbare deler eller innebygd oppbevaring, som kan være praktisk for å holde ting som fjernkontroller, magasiner eller andre små gjenstander ute av syne. Et annet alternativ kan være å ha

Nobel sofabord tre stk fra Fagmøbler

5. Form og struktur:

Velg en form på sofabordet som passer til rommets layout og dine behov. Runde eller ovale bord kan være mer egnet for mindre rom eller for å unngå skarpe kanter, mens rektangulære eller kvadratiske bord kan passe bedre i større områder. Runde bord kan være spesielt gunstige for familier med små barn på grunn av mangelen på skarpe kanter. Et rektangulært salongbord er et plassbesparende valg som passer godt inn i en rekke ulike rom. Ved å plassere det i et hjørne eller mot en vegg, frigjør det verdifull gulvplass.

Rektangulært spisebord fra Fagmøbler

6. Farge og finish:

Koordiner fargen på sofabordet med resten av møblene og fargene i rommet. Enten du går for en matchende eller kontrasterende farge, sørg for at den passer inn i den overordnede fargepaletten for å skape en sammenhengende stil.

Sofabord i eik fra Fagmøbler

7. Høyde og funksjonalitet:

Vurder høyden på sofabordet i forhold til sittehøyden på sofaen for en optimal brukeropplevelse. Ideelt sett bør sofabordet være omtrent samme høyde som setet eller litt lavere for enkel tilgang til ting på bordet. Vanligvis er høyden på et sofabord mellom 40 og 50 cm. Hvis du planlegger å plassere sofabordet mellom to lenestoler, bør du vurdere et bord som er lik setets høyde eller litt høyere.

Sofabord fra Fagmøbler

Kategorier