Årets hagetrender

Hagen har blitt et forlengelse av hjemmet vårt, og i år ser vi spennende trender som tar uterommet til nye høyder. Fra funksjonelle utemøbler til praktiske løsninger for matdyrking, er det en rekke trender som vil forvandle hagen din til et drømmeområde for avslapning og underholdning.

Her er årets mest populære hagetrender.

Oppdeling i soner

En trend i år er oppdeling av hagen i soner. Istedenfor å ha en stor åpen plass, kan hagen deles opp i ulike områder med forskjellige funksjoner. For eksempel kan du ha en avslappende lounge-sone med komfortable sitteplasser, en grønn oase for avkobling og en spiseplass for utendørs servering. Ved å skape tydelige soner kan du tilpasse uterommet etter aktivitet og behov, samtidig som du skaper ulike atmosfærer i hagen.

Hagemøbler fra Fagmøbler. Både spisegruppe og sofagruppe med parasoll.

Pergola - skap din egen oase

Pergolaer har blitt et ikonisk trekk i moderne hagedesign. En pergola er en hagestruktur som vanligvis består av en serie med loddrette stolper eller søyler som støtter et gitter- eller bjelkesystem som danner en åpen takkonstruksjon. Den er en moderne og stilren variant av den tradisjonelle paviljongen. De kan være frittstående eller bygges som en forlengelse av et eksisterende bygg eller struktur. De har også flere ulike valg, slik som å bygges med vegger eller lameller. Disse funksjonelle strukturene gir et visuelt blikkfang samtidig som de tilbyr beskyttelse mot regn/sol og vind.

Pergola fra Fagmøbler

Utekjøkken og dyrking av egen mat

Å dyrke sin egen mat har blitt stadig mer populært, og i år er det en økende interesse for å integrere et utekjøkken og en matdyrkningsplass i hagen. Utekjøkkenet kan utstyres med alt fra grill og pizzaovn til kjøleskap og oppvaskkum. Samtidig kan du skape et område dedikert til dyrking av urter, grønnsaker og frukt. Å kunne høste fersk mat rett fra hagen gir en unik smak av naturen og gjør matlaging til en spennende opplevelse.

Spisegruppe med montero spisebord og starling spisestoler fra Fagmøbler

Puter som tåler all slags vær

Komfortable hagemøbler er et must for å skape et hyggelig og innbydende uterom. I år ser vi en økende trend med puter som er spesielt designet for å tåle vær og vind. Med slike puter kan du nyte utendørslivet uten bekymringer. Hagemøbelserien Jeremy en behagelig og lekker serie, som kan stå ute hele sesongen.

Jeremy hagemøbler fra Fagmøbler

Fleksible hagemøbler

Fleksibilitet er et nøkkelord når det kommer til årets hagemøbler. Modulære møbelsett lar deg tilpasse og omorganisere uterommet etter behov. Disse møblene kan kombineres og tilpasses for å passe til ulike anledninger, enten det er en intim kveld med familien eller en større sammenkomst med venner. Fleksible hagemøbler gir deg muligheten til å skape forskjellige soner og atmosfærer i hagen. Isabella hagemøbelsett gir deg god fleksibilitet til å speilvende, samt å legge til ekstra midtmoduler.

Isabella hagemøbler fra Fagmøbler

Hagemøbler av god kvalitet og stil

I år er det økt fokus på hagemøbler av god kvalitet og stil. Folk ønsker møbler som varer lenge, både når det gjelderfunksjonalitet og utseende. Holdbare materialer som aluminium er populære valg for utemøbler. I tillegg ser vi en tendens mot en mer moderne og minimalistisk stil med rene linjer og nøytrale farger.

Atlanta hagemøbler fra Fagmøbler

Vi vil spise utendørs

Å nyte måltider utendørs er en glede mange ønsker å oppleve. I år ser vi derfor en økende interesse for utendørs spisestuer. Enten det er en elegant spisegruppe på terrassen eller et koselig hjørne i hagen med et piknikbord, ønsker folk i større grad å skape et behagelig og funksjonelt område for utendørs servering.

Utendørs spisegruppe fra Fagmøbler

Uansett hvilke trender du velger å omfavne, er det viktigste at hagen blir et sted som reflekterer din personlige stil og skaper glede for deg og dine gjester. Besøk oss i våre Fagmøbler butikker, og vi hjelper deg med glede å skape ditt perfekte uteområde!