Årets hagetrender 2024

Hagesesongen 2024 nærmer seg med stormskritt, og det er på tide å se nærmere på noen av trendene som forventes å sette sitt preg på norske hager dette året. Fra rolige farger til justerbare bord, vil disse trendene inspirere til å skape flotte uteplasser for sesongen som kommer.

Rustikk og organisk tremateriale:

Årets trender omfavner det rustikke og organiske med hagemøbler laget av naturlige trematerialer. Bordene er helst runde, uten spisse kanter, og kommer i ulike høyder og størrelser for å skape et variert og sjarmerende utemiljø.

Hagemøbler fra Fagmøbler

Innekos utendørs:

Utendørsområdet skal være en forlengelse av hjemmets koselige atmosfære. Vi ønsker å ta med oss hyggen vi har innendørs, og putte også denne utendørs. Derfor ser vi at det blir mer og mer populært med med mye blomster, puter, interiør og pledd som inviterer til avslapning og hygge i vår og sommermånedene.

Hagemøbler og interiør fra Fagmøbler

Farge og mønster

Mønstre er i fokus for hagesesongen 2024, med broderte puter og voluminøse krukker i lyse terrakotta farger som trendy tilbehør til uteplassen. Fargepaletten for møblene består av dempede olivengrønne toner og nyanser av beige, som skaper en følelse av ro og harmoni i utendørsområdet. Ellers er også trematerialer, svart aluminium og marmor teksturer noe som går igjen også i år.

Hagemøbler fra Fagmøbler

Lyssetting:

Når kveldene blir mørkere, vil lyslenker og oppladbare bordlamper skinne opp uteplassen, og skape en stemningsfull atmosfære for kveldsaktiviteter og hyggelige sammenkomster. Vi kommer definitivt til å se lyslenker som lyser opp uteplassene i de norske hagene.

Lysslynger fra Fagmøbler

En hage i flere soner:

For å maksimere utnyttelsen av uteområdet, er det en god idé å skape ulike soner i utemiljøet, som inviterer til forskjellige aktiviteter og opplevelser. En trend vi ser er å gjøre mest mulig utav hagen, med forskjellige soner. En sone til spising, en til sofagruppe, en til lek og moro og en til blomster og planter. Lag naturlige soner ved å skape stier mellom dem, og skille dem med blomsterkasser eller pergola.

Hagemøbler og spisemøbler fra Fagmøbler

Fleksible hagemøbler:

Møbler som tilpasses behovene dine er et nøkkelbegrep for hagesesongen 2024. Med møbler som Isabella, hvor du kan legge til ekstra seter for å lage en større hjørnesofa, og Isabella justerbart sofabord med hev- og senkfunksjon, får du muligheten til å tilpasse uteplassen din etter ønske og behov. Videre tilbyr Judson hagebord muligheten til både å heve og senke bordet, samt utvide det etter behov. For spiseplassen er det smart å velge utvidbare spisebord som Lamego og Iowa, slik at du kan tilpasse størrelsen til antall gjester og plassen tilgjengelig. Avslutningsvis er stablebare spisestoler en praktisk løsning for enkel lagring når de ikke er i bruk, noe som gjør det enklere å organisere og vedlikeholde uteplassen din. Fleksible hagemøbler gir deg muligheten til å optimalisere plassen og skape et funksjonelt og tilpasningsdyktig utemiljø som passer for enhver anledning.

Spisemøbler fra Fagmøbler til hagen

Vær- og solbestandige møbler:

Hagemøbler som tåler vær og sol er ønskelig for hagesesongen 2024, slik at man kan nyte uteplassen din uten bekymring for værforholdene. Værbestandige materialer som aluminium, rotting og værbestandig tre sikrer at møblene tåler vind, regn og sol. Puter som er laget av Sunbrella tekstilet, er møbler man enkelt kan ha utendørs gjennom hele sommeren. For de som ønsker dette er Jeremy hagemøbler og Jenny solseng et godt valg.

Jeremy hagemøbler

Tepper til uteplassen:

Utetepper har tidligere ikke vært en stor prioritet på uteplassen, men vi ser at flere og flere ønsker å legge til tepper for å lage en hyggeligere uteplass. Tepper gir et varmt og innbydende preg til uteplassen samtidig som de definerer soner og gir komfort under barfotsturer på terrassen. Velg tepper laget av værbestandige materialer som tåler vær og vind, og legg dem under sittegrupper eller spisebord.

Umra hagestol og teppe fra Fagmøbler

Kategorier