En guide til valg av sofaoppsett

Stuen er ofte hjertet av hjemmet, og valget av sofaoppsett kan være avgjørende for både funksjonalitet og romfølelsen. Ulike situasjoner og behov krever ulike løsninger, så la oss dykke inn i verden av sofaer og se på de ulike sofaoppsettene du kan velge mellom.


Hvordan velge sofaoppsett?

1. Hjørnesofa for samlingsplassen:

Hjørnesofaer er perfekte for store stuer eller åpne planløsninger. De gir rikelig med sitteplass, skaper en naturlig samlingsplass og gir rommet et moderne preg. Dette oppsettet fungerer spesielt godt når du har et hjørne å fylle eller ønsker å definere soner i en åpen stue.

Hjellegjerde hjørnesofa fra Fagmøbler

2. 2 eller 3-seter sofa for mindre rom:

For mindre stuer eller de som foretrekker en enklere estetikk, kan en 3-seter sofa være det ideelle valget. Dette oppsettet gir god sitteplass uten å overvelde rommet. Du kan supplere det med lenestoler eller andre små sitteplasser for å tilpasse seg antall gjester.

3 seter fra Fagmøbler

3. U-sofa for de med god plass:

U-sofaer er kjent for å gi rikelig med sitteplass. Dette oppsettet passer godt for store familier eller de som elsker å ha mange gjester. Den buede formen skaper en intim atmosfære, perfekt for avslappede kvelder eller filmkvelder med venner og familie. Videre gir også u-formen mulighet for flere til å strekke ut bena og slappe av.

usofa fra Fagmøbler

4. Sofagruppe:

For de som foretrekker symmetri og balanse, kan en sofagruppe være det rette valget. Dette oppsettet inkluderer vanligvis en sofa og matchende lenestoler eller stoler. Det gir et klassisk utseende og gir rommet en følelse av harmoni. Ofte velegnet for romslige stuer eller hjem med fellesområder som er designet for å være samlingspunkter der flere mennesker kan samles for hyggelige samtaler. I tillegg passer det ofte ekstra godt med en sofagruppe når man ønsker å ha gjester over på besøk.

Sone sofagruppe fra Fagmøbler

5. Sofa med sjeselong for ekstra komfort:

En sofa med sjeselong gir deg god plass til å kunne strekke ut bena etter en lang dag. Perfekt for de som liker å legge seg ned og nyte avslappede øyeblikk, enten det er for å lese en bok, se på TV eller ta en liten lur. Sofaer med sjeselonger er flotte for mindre stuer eller leiligheter, da de gir ekstra sitteplass uten å ta opp mye gulvplass.

Sofa med sjeselong fra Fagmøbler

6. Moduloppsett:

For de som elsker å eksperimentere med layouten, gir moduloppsett deg kreativ frihet. Dette oppsettet lar deg plassere modulene på ulike måter, noe som gjør det mulig å tilpasse stuen etter endrede behov eller bare for å prøve noe nytt. Thanos gir deg fleksibilitet til å sette sammen modulene eller bruke dem individuelt. Med heltrekte sider har du muligheten til å sette sammen modulene etter dine behov og ønsker, enten det er som en hel enhetlig sofa eller som separate sitteplasser.

Thanos modulsofa fra Fagmøbler

Vi i Fagmøbler er eksperter på sofa, og hjelper deg gjerne i reisen til å finne din perfekte sofa. I våre butikker finner du et fantastisk tegneprogram, hvor våre ansatte gladlig hjelper deg med å tegne sofaen etter ditt hjem. Besøk våre butikker, eller prøv vår modulbygger selv!

Kategorier