Hva er IntelliGel®?

IntelliGel®, et blått og revolusjonerende materiale som du kun finner i Svane® senger, har endret spillereglene for søvnkvalitet. Men hva er det som gjør IntelliGel® så unikt, og hvordan fungerer det?

IntelliGel i Svane madrass

Innovasjonen bak IntelliGel®

Svane produserer alle sine senger på en fabrikk i Fetsund, rett utenfor Lillestrøm. Fabrikken ligger til på Nordre øyeren naturreservat, som er Nord-Europas største innlandsdelta. Området er hjemmet til et mangfold av dyreliv og en frodig skogsnatur som omkranser det grunne vannet og mudderområdene. Hvert år kan det ses tusenvis av fugler, inkludert ender, gjess, svaner og vadefugler.

Her på Fetsund produserer de også IntelliGel®, på en maskin som er den eneste i verden av sitt slag! IntelliGel® er konstruert med en spesiell blanding av polymer og giftfri olje, den samme oljen som brukes i produksjonen av babyolje. Dette unike materialet kombinerer fasthet og mykhet på en unik måte, skapt for å gi optimal støtte og komfort. Den spesielle strukturen til IntelliGel® former seg etter og støtter kroppen din uten å skape trykkpunkter, og tilpasser seg perfekt til kroppens konturer.

IntelliGel i Svane seng

Våkner du ofte i løpet av natten?

Madrassen trykker mot kroppen

Mange opplever å våkne i løpet av natten, uten å gjerne vite helt hvorfor. For å få en god natts søvn er man avhengig av å gå inn i dyp REM søvn. Dersom man ligger på en madrass som presser mot kroppen, kan man oppleve å våkne av at kroppen signaliserer at du må snu deg for å lette å trykket. Da har man falt ut av denne REM søvnen, selv om man gjerne ikke selv opplever av man har våknet skikkelig. Sammenlignet med tradisjonelle fjærmadrasser som gir press mot kroppen når de komprimeres, virker IntelliGel® annerledes. Istedenfor å motstå trykk, gir den etter og tilpasser seg kroppens bevegelser uten å miste formen. Dette betyr reduserte trykkpunkter rundt skuldre, rygg og hofter, og dermed en mer behagelig søvnopplevelse.

Svane seng fra Fagmøbler

Din partner beveger seg om natten


En annen vanlig grunn til at vi ofte våkner om natten er når partneren vår beveger seg under søvnen. I noen senger kan disse bevegelsene overføres og forstyrre vår egen søvn. En av IntelliGels® mest imponerende egenskaper er dens evne til å dempe bevegelser i madrassen. Dette betyr at selv om partneren din beveger seg mye, vil du kunne oppleve minimal forstyrrelse på din side av sengen. Denne funksjonen bidrar til å sikre en mer uavbrutt søvnopplevelse, selv om partneren er aktiv om natten.

Bilde

"Det er viktig å huske at sengen skal tilpasse seg deg, ikke motsatt." - Svane

Med IntelliGel® kan du være sikker på at din søvnopplevelse vil være skreddersydd til dine individuelle behov og ønsker. Prøv den gjerne i våre butikker, og opplev selv hvordan det føles!

Svane seng fra Fagmøbler