Hvordan innrede en stor stue?

Store stuer kan være fantastiske, men de kan også være utfordrende å møblere. Med mye plass å fylle, er det viktig å finne balansen mellom funksjonalitet og estetikk. Her er noen nyttige tips for å hjelpe deg med å skape en innbydende og behagelig atmosfære i din store stue.

Stueinnredning Fagmøbler

9 tips til å innrede en stor stue

1. Tenk helhetlig

Ved innredning av en stue eller et rom er det essensielt å ha en helhetlig tilnærming. Dette innebærer å betrakte hele rommet som en sammenhengende enhet, heller enn å kun fokusere på enkeltstående elementer isolert sett. Når du oppdager et nydelig møbel som du virkelig elsker, kan det være fristende å impulsivt skaffe det uten å ta hensyn til resten av innredningen hjemme. Men før du lar deg rive med av følelsene, er det viktig å huske at et møbel må harmonisere med resten av rommet for å skape den ønskede atmosfæren.

Ta deg tid til å vurdere hvordan møbelet vil passe inn med eksisterende møbler, farger og stil.

Ved å ta en helhetlig tilnærming til innredningen, vil du unngå at det nydelige møbelet blir en fremmedgjort detalj i rommet, og i stedet bli en del av en harmonisk komposisjon.

Sofagruppe fra Fagmøbler

2. Finn din stil

Det er naturlig å la seg inspirere av andre når det kommer til stiler og trender. Vi ser bilder av vakre hjem, trendy interiør og moderne møbler overalt, fra sosiale medier til magasiner.

Det er fristende å prøve å etterligne disse stilene, men det viktigste er å finne din egen unike stil som reflekterer din personlighet og smak.

Tenk på hva som er viktig for deg i ditt hjem. Kanskje du foretrekker en avslappet og bohemsk stil, eller kanskje du liker et minimalistisk og moderne utseende. Velg en stil som passer til din livsstil og gjør at du føler deg komfortabel. Når du har funnet din stil, er det viktig å være konsekvent. Velg møbler, farger og dekorasjoner som passer til den valgte stilen. Unngå å blande for mange forskjellige stiler, da dette kan føre til et rotete og uharmonisk utseende.

Sofagruppe fra Fagmøbler

3. Tenk farger

I følge interiørarkitekter er en vanlig feil folk gjør at de glemmer å tenke på fargepaletten i stuen, og hvordan balansere denne riktig.

Det anbefales å holde deg til 3 farger, slik at det oppleves mer gjennomført og helhetlig.

Disse 3 fargene skal bestå av: en primærfarge, en sekundærfarge og en kontrastfarge. Tenk at primærfargen skal dekke over halvparten av stuen din, mens sekundærfargen skal dekke rett under halvparten. Kontrastfargen skal kun dekke rundt 10%. Med andre ord er kontrastfargen super å bruke på eksempelvis puter, interiør, lamper og lignende.

Din Stordal sofa fra Fagmøbler

4. Del opp rommet i soner

Med en stor stue har du muligheten til å opprette flere soner med forskjellige funksjoner. Del opp rommet i områder som for eksempel en TV-sone, en lesehjørne, en avslapningssone og kanskje til og med et underholdningsområde. Bruk møbler og tepper til å definere hver sone tydelig, slik at det skaper en intuitiv flyt i rommet.

Sommerhytte møbler fra Fagmøbler

5. Ikke glem gulv ...

Et tomt gulv kan ofte føre til en kald og upersonlig atmosfære i stuen. Hvis du har et vakkert tregulv eller flislagt gulv, kan det være en god idé å la det være synlig og unngå å dekke det. På den annen side kan et teppe være ideelt for å definere soner der du ønsker å skape en mer intim og avslappende atmosfære. Husk derimot at selv om det er fristende å fylle opp hver kvadratmeter av en stor stue med møbler, er det viktig å ikke glemme gulvplassen. La litt plass være åpen for å gi rommet en luftig følelse. Dette vil også bidra til en bedre trafikkflyt.

Michelin sofa fra Fagmøbler

6. ... og vegger

Veggene er som et tomt lerret, klare til å bli dekorert og uttrykke din personlige stil. Malte vegger i en nøytral farge gir en tidløs og beroligende følelse, mens en vegg med en dristig farge eller et tapetmønster kan legge til et spennende og unikt preg. Vurder også å henge opp kunstverk, fotografier eller speil for å legge til visuell interesse og refleksjon av lys, noe som kan gjøre rommet føles større og mer levende.

Sone modulsofa fra Fagmøbler

7. Velg riktige møbler

Når du innreder en stor stue, er det viktig å velge riktige møbler som passer proporsjonalt til plassen. Små og spinkle møbler kan lett drukne i en stor stue og skape en følelse av at rommet ikke er fullt utnyttet. Derfor bør du heller gå for noe større møbler som fyller ut rommet på en bedre måte. En stor hjørnesofa eller en modulær sofaløsning kan være ideell for å fylle opp en romslig stue. Oppbevaringsplass er ofte en utfordring i hjemmet, da det på mystisk vis kan hoper seg opp med en masse ting. Vurder å investere i ett stort oppbevaringsmøbel som kan romme alle tingene dine og samtidig gi et homogent uttrykk i rommet. Et eksempel på dette er en skapvegg, spesielt hvis du er tvunget til å oppbevare mange ting i stuen. En skapvegg gir ikke bare en smart og plassbesparende løsning, men det gir også et gjennomført og rolig inntrykk i innredningen.

Skap fra Fagmøbler

8. Lag et balansert midtpunkt

I store stuer kan det være lurt å skape et midtpunkt som samler rommet. Dette kan være en imponerende peis, et stort kunstverk eller en iøynefallende TV-vegg. Bygg møbleringsoppsettet rundt midtpunktet for å skape harmoni og balanse i rommet.

Nobel skjenk fra Fagmøbler

9. Planlegg stuen din

Når du har fulgt stegene over, er sjansen stor for at du nå har begynt å danne deg en idé om hvordan din drømmestue kan se ut. Men vi vet også at det noen ganger kan være utfordrende å gjenskape det vi ser for oss i hodet, og resultatet i virkeligheten kan avvike noe fra våre forventninger. For å gjøre planleggingen enklere og mer visuell, kan du prøve vår modulbygger. Med modulbyggeren kan du skreddersy stuen din ved å velge møbler, farger og layout basert på rommets mål og dine personlige preferanser. Den gir deg muligheten til å eksperimentere med forskjellige designalternativer og få en realistisk visualisering av hvordan stuen vil se ut med de valgte møblene / fargene. Du kan enkelt plassere møblene slik du ser for deg at stuen skal være, og justere dem etter behov for å finne den optimale konfigurasjonen.

Vi anbefaler deg å teste vår modulbygger, slik at du kan lettere visualisere hvordan stuen din vil se ut.

Vi i Fagmøbler er her for å hjelpe deg med innredningen av din stue. Vårt erfarne team står klare til å veilede deg gjennom prosessen og gi deg råd om valg av møbler, farger og materialer som passer til dine behov og ønsker.

Modulbyggeren til Fagmøbler

Kategorier