Hvordan møblere en liten stue

Hvordan få mest mulig sitteplasser på minst mulig plass: Har du liten stue, er den største fellen å gå til anskaffelse av en koloss av en sofa! En sofa som er overdimensjonert vil få stuen til å virke enda mindre enn den faktisk er - og rommet kan oppleves trangt og lite innbydende.

2 seter sofa fra Fagmøbler

Tenk seksjoner:

De beste sofaene for små rom er moduler! Et modulsystem gir nemlig stor fleskibilitet. Del opp stue eller oppholdsrom ved å sette sammen, flytte og skille seksjoner fra hverandre etter behov. En sammensatt seksjon kan være hensiktsmessig når flere personer oppholder seg i rommet, men også gjøre nytten som romdeler. En modulsofa kan bidra til å dele inn rommet i soner, noe som kan gjøre underverker for romfølelsen!

Devine sofa fra Fagmøbler

Velg en "nett sofa":

Velg smale vanger og høye ben på sofaen for å utnytte rommet og for å skape en illusjon av mer luft og plass. Ved å bygge din egen modulsofa får du utnyttet hele rommet, samt mange flere seter og sittemuligheter! 

Se våre modulsofaer her.

Hjellegjerde sofa fra Fagmøbler

Mest populært:

Hjemme i de tusen hjem finner vi aller mest hjørnesofaer, det er det mest plassbesparende og et ryddig alternativ. Ønsker du litt luftigere uttrykk eller føler du ryggen på sofen hindre utsikten foran stuevinduet, er sjeselong et godt alternativ. Fordelen med sjeselong og hjørnesofaer at du får følelsen av en liten sittegruppe i rommet. Du får et deilig hjørne å sitte i hvor du kan strekke ut beina - i tillegg gir sjeselongen deg et par ekstra sitteplasser! Paller som kombinert bord og ekstra sitteplass ved behov, er også et smarte triks. Se flere sofaer her.

Sofa

Praktisk og fint:

Må du åle deg forbi TVèn, eller hoppe bukk over møbler er det på tide å tenke nytt. Planlegg åpne gangsoner og frie passasjer. Ovale eller runde sofabord er praktisk. Avlastningsbord på siden av sittegruppene er smart! Myke, varme gulvtepper gir en fin innramming i stuen.

Bilde

Et blikkfang i stuen: Det er faktisk ikke slik at du absolutt må velge den minste og mest beskjedne sofaen på markedet. Et lite rom kan, fra et proporsjonalt perspektiv, faktisk virke større ved å velge færre og mer markante møbler i stedet for mange små. Derfor er det viktig å ta utgangspunkt i rommet og ønsket møblering før valg av sofa skal tas!

Bilde
"Ikke la en liten stue komme i veien for hyggelige filmkvelder med vennegjengen eller kaffebesøk av naboene"

Se flere sofaer her >

Kategorier