Hvordan style et sofabord

Lurer du på hvordan du enkelt kan style et sofabord? Her har du 5 tips til hva du må tenke på når du skal gjøre stylingen.

5 tips til hvordan style et sofabord

Sofabordstyling fra Fagmøbler

1. Miks materialer:

Det første rådet er å eksperimentere med varierte materialer som glass, tre og metall. Dette er nøkkelen til å gi ditt sofabord karakter og personlighet. Ved å blande disse materialene skaper du ikke bare tekstur og dybde, men også et helt unikt preg. Ved å eksperimentere med disse materialene, kan du skape et harmonisk samspill som appellerer til din personlige smak.

2. Farger som harmonerer:

Når det kommer til farger, foreslår vi å enten gå ton i ton for en avslappende atmosfære eller velge en hovedfarge og sprite opp med en komplementærfarge.

Ton i ton for harmoni:

Velger du ton i ton, skaper du en beroligende atmosfære der fargene smelter sammen harmonisk. For å oppnå dette, la dekorasjonene på sofabordet reflektere fargene i rommet. Dette gir en enhetlig følelse og en visuell kontinuitet som fremhever din stil.

Komplementærfarger for drama:

Hvis du går for komplementærfarger, åpner du opp for et spill av kontraster og spenning. Her er det viktig å velge en farge som står i sterk kontrast til rommets primærfarger. Dette kan være en dristig farge som skaper et visuelt blikkfang og gir ditt sofabord et distinkt preg.

Sofabordstyling fra Fagmøbler

3. Plassering:

Plassering av hvor de ulike interiørelementene skal stå, kan ofte oppleves som det vanskeligste med å style et sofabord. Vi anbefaler å plassere hovedelementet i henhold til det gyldne snitt, og bruk objekter av forskjellige høyder for å skape dynamikk. Prøv å plassere elementene i en trekantform, hvor det høyeste objektet er i det gyldne snitt.

Styling av sofabord fra Fagmøbler

4. Oddetallsregelen:

Når du tar fatt på utfordringen med å dekorere ditt sofabord, er regelen om oddetall et verdifullt prinsipp som kan løfte helheten til et nytt nivå. Å velge 3, 5 eller 7 dekorative elementer skaper en dynamisk symmetri som fanger oppmerksomheten og gir et estetisk tiltalende uttrykk. Uansett om du foretrekker en minimalistisk tilnærming med 3 elementer, eller et mer omfattende uttrykk med 7 eller flere, gir oddetallsregelen struktur og balanse til ditt sofabord.

Sofabord fra Fagmøbler

5. Skap et blikkfang:

Når du har satt tonen med materialer, farger og antall dekorative elementer, er det på tide å heve nivået ytterligere ved å introdusere et blikkfang på ditt sofabord. Dette elementet vil ikke bare tiltrekke oppmerksomheten, men det vil også legge til et unikt og personlig preg som gjør ditt sofabord minneverdig. Et blikkfang kan være alt fra et unikt kunstobjekt eller et dekorelement som skiller seg ut med sin unike form.

Sofabord styling fra Fagmøbler

Våre bestselgende sofabord

Kategorier