Hvordan vedlikeholde din seng for å forlenge levetiden

Gratulerer! Du har nå valgt deg din drømmeseng, og er klar til å ta den i bruk. Ved rett pleie og bruk vil levetiden på din seng øke betraktelig. Les alltid den veiledningen som følger med din seng.

Seng på hytta

Noen gode råd og tips:

Vær oppmerksom på at når du pakker ut din nye seng, kan det forekomme noe fabrikklukt. Dette er helt normalt og skyldes at sengen pakkes raskt etter produksjon. Eventuell lukt vil avta etter et par dager. Pass på å lufte godt.

Når du får din nye seng i hus, vil din kropp (muskler og ledd) behøve litt tid for å venne seg til den nye madrassen. Det er normalt at man kan være litt «stiv og støl» i ryggen den første tiden man benytter sengen. Normalt går dette seg til i løpet av en uke, noen kan behøve litt lengre tid, opp mot 3 uker.

For å øke levetiden på sengen, anbefaler vi at du vender madrass og overmadrass regelmessig. Merk at du kan vende madrassen både sidevis og i lengderetning. Stopningsmaterialet får da anledning til å «ese ut igjen» til opprinnelig fasong. 3-4 ganger per år er anbefalt. Det er helt naturlig at de myke stopningsmaterialene setter seg noe, særlig under hoftepartiet.

Vask
  • Her skal du alltid følge den veiledningen som ligger med i sengen.
  • De fleste av trekkene til overmadrassene kan vaskes på 60 grader.
  • Tørketrommel frarådes, da det kan føre til at trekket krymper slik at du ikke klarer å få det på igjen. Drypptørking er det beste. Strekk gjerne trekket forsiktig ut i våt tilstand før du henger det opp.
Vedlikehold
  • Støvsug sengen regelmessig.
  • Bruk overmadrassbeskytter. Vi anbefaler bruk av overmadrassbeskytter av litt høyere kvalitet da dette vil forenkle vaskerutinene dine vesentlig, samtidig som det ikke påvirker liggekomforten i nevneverdig grad. Da unngås skjemmende svetteflekker på overmadrass.
  • Heng gjerne trekkene utendørs for lufting. Men merk at noen stopningsmaterialer, f.eks. latex ikke tåler sollys.
Svane seng hos Fagmøbler

Ønsker du mer råd og veiledning i jakten på din perfekte seng? Dra innom din nærmeste Fagmøbler butikk, og la vårt dyktige personal hjelpe deg!