Hvordan vedlikeholde Linea spisebord?

Hei, hei! Har du hørt om vårt fantastiske Linea spisebord? Dette er ikke bare et bord, men et mesterverk av skandinavisk design. Laget av finert eik av høy kvalitet, dette bordet vil være din trofaste følgesvenn i mange år fremover. Men husk, som med alle gode vennskap, krever det litt vedlikehold. Ikke bekymre deg, det er enklere enn å lage lutefisk! Bare gi det litt olje ved mottak, tørk det daglig med en ren klut, og bruk litt pigmentert olje over tid for å bevare fargen. Og hvis du har det svarte bordet, husk å bruke litt sprayvoks eller lakkvoks. Enkelt, ikke sant? Men vent, det er mer! Hvis du vil se dette vidunderet med egne øyne, hvorfor ikke ta turen innom vår butikk? Vi lover, det blir mer spennende enn en episode av 'Skam'. Så kom igjen, ta vare på ditt Linea spisebord, og la dets naturlige skjønnhet skinne gjennom årene. Vi sees i butikken!

Vedlikeholdsanvisning for Linea spisebord

Linea spisebord er et populært valg blant våre kunder, og det er ikke uten grunn! Laget av finert eik av høy kvalitet fra bærekraftige kilder, har dette runde spisebordet en moderne og skandinavisk estetikk med en elegant sokkel som skiller seg ut med sine spiler. Bordet har også muligheten til å legge til to ekstra ileggsplater, noe som gir ekstra sitteplasser etter behov. Med riktig vedlikehold vil dette spisebordet være en kilde til glede i mange år fremover. Her er noen nøkkeltips for å holde ditt Linea spisebord i topp stand:

Linea hvitoljet spisebord

Viktig ved mottak av bordet:

Når du mottar ditt nye Linea spisebord, er det viktig å gi det en oljebasert behandling. Selv om bordet er nøye lagret, kan overflaten være tørr. Valget mellom farget eller klar olje avhenger av dine preferanser, men husk at hver påføring av pigmentert olje vil gradvis endre bordets farge. En klar olje anbefales ved mottak for ekstra beskyttelse, mens pigmentert olje kan brukes senere for ønsket fargetone.

test

Daglig vedlikehold:

For å opprettholde bordets skjønnhet og beskyttelse, er daglig tørking med en ren og tørr klut viktig. Unngå bruk av mikrofiberkluter, da disse kan forårsake riper. Ved behov for fjerning av smuss og fettflekker, bruk en mild såpevannsløsning. Ved vanskelige flekker kan en finkornet slipesvamp brukes, men vær forsiktig og jobb med treets lengderetning. Unngå å overforbruke sliping, da dette kan påvirke finertykkelsen.

Langsiktig vedlikehold:

Over tid vil bordplaten naturlig endre farge på grunn av eksponering for sollys og bruk. Dette er normalt, men for å matche eventuelle tilleggsplater som brukes sjeldnere, anbefales det å bruke pigmentert olje. Dersom du vet at du har behov for ekstra ileggsplater, anbefaler vi deg å alltid kjøpe dette samtidig som du kjøper spisebordet. Ved kjøp av tilleggsplater samtidig som hovedbordet, kan du sikre en bedre fargekonsistens og trestruktur allerede fra start.

For lakkeringsbehandlet overflate:

Det svarte spisebordet er håndtert med en lakkeringsbehandling for å gi den matte og svarte fargen. For å opprettholde denne beskyttelsen og bevare bordets skjønnhet over tid, anbefales det å bruke sprayvoks eller lakkvoks. Det anbefales spesielt å gjøre denne behandlingen før første gangs bruk og deretter med jevne mellomrom. På denne måten kan du sikre at ditt svarte spisebord forblir både beskyttet og strålende i lang tid fremover.

test

Generelle tips:

 • Unngå sterke kjemikalier og væsker direkte på bordoverflaten.
 • Unngå direkte varme og sollys, spesielt for heltrebord.
 • Bruk alltid bordskånere under glass, varme gryter og lignende.
 • Vær forsiktig ved flytting av tungt bord og illeggsplater.
 • Sørg for at luftfuktighet og temperatur holdes innenfor anbefalte nivåer.
test

Fremgangsmåte for påføring av olje:

 1. Tørk over spisebordet med en klut (ikke mikrofiber).
 2. Rist flasken godt, slik at pigmentene jevnt fordeles.
 3. Påfør litt og litt olje på kluten om gangen. Hvor mye vil avhenge om hvor tørt bordet ditt er.
 4. Påfør oljen jevnt frem og tilbake i treets retning, og la det trekke i noen minutter.
 5. Tørk av overskuddet med en ren klut og la bordet tørke i minst 24 timer før bruk.
 6. Ta en vurdering på om du må ta en ny runde. Om du trenger dette vil også avhenge av hvor tørt bordet ditt er.
test

Ved å følge disse enkle vedlikeholdstrinnene, kan du nyte ditt Linea spisebord i mange år fremover, og la dets naturlige skjønnhet skinne gjennom årene.

Kategorier