Hvordan velge lenestol etter ditt behov?

For mange er lenestoler er en del av en komfortabelt og avslappende stue. Enten du ønsker å slappe av med en god bok, se på favorittserien din eller bare hvile etter en lang dag. Men hvordan skal du velge den perfekte lenestolen for deg? Her skal vi se på forskjellige faktorer som kan hjelpe deg å velge en lenestol, hvilestol eller recliner, samt presentere flere spesifikke funksjoner som kan forbedre komforten og funksjonaliteten til lenestolen.

Hvordan velge riktig lenestol for deg?

Komfort er nøkkelen.

Når du velger en lenestol, er det viktig å prioritere komfort. Sørg for å prøve lenestolen før du kjøper den, og ta hensyn til følgende faktorer:

 • Sittepute: Velg en lenestol med en polstret sittepute som passer til din personlige preferanse når det gjelder fasthet og støtte.
 • Ryggstøtte: Sjekk om ryggstøtten gir tilstrekkelig støtte og komfort, og om den er formet for å tilpasse seg kroppens kurver både i sittende og liggende posisjoner.
 • Armlener: Armlenene bør være behagelige og ha riktig høyde slik at armene dine kan hvile komfortabelt.
Choice lenestol med skammel i grå fra Fagmøbler.

Funksjoner for ekstra komfort og glede. 

Utvalget av lenestoler har utvidet seg, og det finnes nå flere funksjoner som kan øke komforten og nytelsen av å bruke lenestolen. Her er noen eksempler:

 • Len deg tilbake: Velg en lenestol med en justerbar ryggstøtte som lar deg finne den perfekte stillingen for avslapning.
 • Recliner: Reclineren lar deg lene deg godt tilbake, da dem har en justerbar ryggstøtte og fotstøtte innebygd i stolen. Dette gjør at du kan strekke ut bena og la dem hvile godt på støtten.
 • Innebygde høyttalere: Noen lenestoler har innebygde høyttalere, slik at du kan koble til og nyte favorittmusikken din mens du slapper av.
 • Massasjefunksjon: En lenestol med innebygd massasjefunksjon kan gi en avslappende massasjeopplevelse og lindre muskelspenninger.
 • Varme i sete og rygg: Flere lenestoler kan også fås med en funksjon som gir varme i sete og ryggen.
 • Heisefunksjon: For personer med bevegelsesutfordringer kan en lenestol med heisefunksjon være ideell, da den hjelper deg med å stå opp og sette deg ned på en trygg og enkel måte.
Lenestol med heisefunksjon fra Fagmøbler

Stil og estetikk

I dag har du mange valg når det gjelder lenestoler, og flere velger lenestoler basert på resten av interiøret med hjemmet. Vurder følgende aspekter:

 • Stil: Velg en lenestol som passer til den overordnede stilen i rommet ditt, enten det er moderne, klassisk, skandinavisk eller noe annet.
 • Farge og materiale: Ta hensyn til fargen og materialet på lenestolen for å sikre at den passer til resten av møblene og dekorasjonen i rommet.
Lenestol i hvit tekstil fra Fagmøbler

Konklusjon:

Ta deg tid til å undersøke ulike alternativer, prøve ut lenestoler og gjøre grundig research før du tar en beslutning. Med riktig valg av lenestol kan du skape et avslappende og komfortabelt hjørne i hjemmet ditt. 

Vi i Fagmøbler har mange dyktige og kunnskapsrike butikkansatte, som med glede hjelper deg å velge riktig lenestol for deg! Ta turen til din nærmeste Fagmøbler butikk, og prøv våre lenestoler og test deres funksjoner.

Kategorier