Hvordan velge riktige hagemøbler?

Nå som sommeren nærmer seg, er det gjerne flere som ønsker å fornye uteplassen. Hagemøblene er gjerne en av disse fornyelsene. På grunn av det brede utvalget av størrelser og stiler tilgjengelig, kan det være vanskelig å velge riktig. Denne artikkelen vil gi deg nyttige tips for å hjelpe deg med å velge riktig størrelse og stil på hagemøbler, slik at de passer til din uteplass.

Hvordan gå frem for å velge riktige hagemøbler?

Vurder plassen din.

Først og fremst må du vurdere størrelsen på uteplassen din. Ta målinger av området der hagemøblene skal plasseres. Dette vil hjelpe deg med å begrense valgene og sikre at møblene passer proporsjonalt til plassen. Vi anbefaler deg å ta med disse målene til butikken, slik at butikkpersonale kan hjelpe deg med å finne riktige hagemøbler til disse målene.

Hagemøbler fra Fagmøbler. Vannfontene, spisegruppe, sofagruppe, parasoll, stol.

Kvalitet og holdbarhet.

Invester i hagemøbler av god kvalitet som er laget av værbestandige materialer. Holdbarheten til møblene er viktig for å sikre at de tåler ulike værforhold gjennom årene. Velg materialer som er kjent for å være robuste og motstandsdyktige mot fuktighet, sollys og slitasje, slik at du kan ha de i mange år fremover. Spør betjeningen i butikken etter råd.

Tenk på funksjonalitet.

Hva er hovedbruken av uteplassen? Ønsker du et spiseområde, en loungesone eller begge deler? Identifiser hvilke aktiviteter du ønsker å utføre utendørs, og velg deretter møbler som passer til disse behovene. For eksempel vil et stort spisebord og stoler være ideelt for familier som ønsker å spise utendørs, mens en komfortabel sofa og salongbord kan være perfekt for avslapning og sosialt samvær.

Tenk på antall personer.

Ta hensyn til hvor mange personer som vanligvis vil bruke uteplassen samtidig. Velg hagemøbler som kan romme dette antallet på en komfortabel måte. For loungesonen, velg en sofa og lenestoler som kan romme alle i husstanden din. For spiseplassen, sørg for at det er nok sitteplasser rundt bordet. Tenk også gjerne over om du ønsker å invitere gjester over på regelmessig basis. Kanskje et spisebord med uttrekk og stablebare spisestoler er noe for deg?

Komfort er viktig.

Uteplassen skal være et sted der du kan slappe av og nyte utendørsopplevelsen. Sørg for at hagemøblene er komfortable å sitte eller ligge på. Velg puter og putetrekk som er behagelige og holdbare. Du kan også vurdere møbler med justerbar ryggstøtte eller bekvemme armlener for ekstra komfort. Prøv gjerne møblene i butikken før du tar en avgjørelse.

Atlanta solseng og hagemøbler fra Fagmøbler

Vedlikehold og lagringsmuligheter.

Ta hensyn til vedlikeholdsbehovet til hagemøblene du vurderer å kjøpe. Noen materialer krever regelmessig vedlikehold, som å olje treverk eller rengjøre metall. Tenk også over valg av tekstiler. Ønsker du puter som tåler å stå ute når det regner, eller går det fint for deg å ta dem inn? Du kan lese mer her om hvordan vedlikeholde dine hagemøbler.

Vurder også om du har tilstrekkelig lagringsplass for hagemøblene i vintersesongen. Hvis ikke, kan det være lurt å velge møbler som er enkle å flytte eller som kommer med beskyttende trekk.

Velg passende stil.

Hagemøbler kommer i forskjellige stiler som moderne, klassisk, rustikk eller bohemsk. Vurder den eksisterende stilen på uteplassen din og velg møbler som komplementerer den. Hvis du ønsker å skape en enhetlig stil, kan du vurdere å kjøpe en hagegruppe der alle møblene passer sammen.

Farge og design.

Avslutningsvis, tenk på farger og design som passer til din personlige stil og uteplassens estetikk. Velg farger som harmonerer med omgivelsene og skaper en hyggelig atmosfære. Vurder også om du ønsker enkel eller mer intrikat design på møblene. Ønsker du å gå for tidløse hagemøbler, eller for noen litt mer trendy møbler?

Hagemøbler fra Fagmøbler. Hagestol, hagebord og hagesofa.

Vi hjelper deg gjerne med å finne dine neste hagemøbler! Spør oss i butikk om råd og tips. Finn din nærmeste Fagmøbler butikk her.

Kategorier