Hvordan plassere møblene på teppet


Bilde

Å finne riktig størrelse på tepper er ikke alltid like lett og de fleste er ikke klar over at det faktisk kan bestilles større, mindre og også runde tepper i mange av designene. Her er noen illustrasjoner som gir en fin pekepinn på hvor store tepper man behøver.


Sofagruppen

Bilde

Sofagruppen blir ekstra lun og koselig med et teppe. Teppet bidrar til å forsterke gruppen, og skaper en tydelig sone i rommet. Teppet bør være så stort at innerste sofa og stolben får plass på teppet. Dette forhindrer snublekanter og binder alle møblene sammen. Har du stor nok plass, kan gjerne teppet være så stort at alle møblene kan plasseres oppå teppet. Dette gir en fin innramming og en helhetlig gruppe. For en vanlig 3+2-seter anbefaler vi et teppe på minst 160x230 cm. Spørr oss i butikken om teppet du har sett deg ut finnes i større størrelse!


Spisestuen

Bilde

Et teppe under spisegruppen forsterker spisesonen og skaper en ryddig ramme til gruppen. Det gir også en lun atmosfære og demper akustikken.
Når en skal velge teppestørrelse til spisegruppen, er prinsippet at alle møblene skal få plass på teppet, og at ingen stolbein skal gå utenfor. Aller helst skal dette også gjelde når man sitter på stolene. Som en regel vil det si at teppet skal være minimum 60 cm utenfor bordet på alle sider man har stoler plassert. Et godt tips er å markere med maskeringsteip på gulvet.

Hvorfor velge tepper

Bilde

Soverom

Bilde

Få en myk og behagelig start på dagen med et teppe på soverommet! Teppet binder også til seg partikler og støv som ellers ville virvlet i luften, og kan derfor bidra til et bedre sovemiljø.
Størrelse på seng og rom er viktige faktorer når du skal finne riktig teppestørrelse til soverommet. Teppet kan med fordel gå godt ut på hver side, rundt 50 cm. anbefales. Løpere på hver side og/eller ved fotenden er også et godt alternativ.


Teppekatalogen

Bilde

Vi har stort utvalg i tepper. Husk at de fleste av våre tepper finnes i ulike størrelser. 

Se alle tepper her

Skrevet av Fagmbøler
Først publisert 13. september 2022
Sist oppdatert 17. mars 2023