Sommerhytta i Risør

Sommerhytta på Risør

Innerst i en fjord i Risør, ligger en nydelig hytte hadde gleden av å få være med å innrede. Eierne ønsket en tidløs og klassisk innredning med hvitmalte vegger, lyst tre, lin og andre naturmaterialer som sisal, drivved og rotting.

Sommerhytte innredet av Fagmøbler
Sommerhytte på Risør, innredet av Fagmøbler

TV-stuen

I TV stua ble hjørnesofa fra Sone modulsofa valgt som kunne tilpasses rommet for å få mest mulig sitteplasser. Hjørnesofaen ble tegnet i modulbyggeren for å få se den i 3D tegning. Nobel sofabord er et settbord som krever lite gulvplass og er praktisk til en hjørnesofa, ble derfor et godt alternativ i tv-stua. Tekstilet i sofaen er i en linmix og tilfører rommet en maritim og sommerlig følelse. Sisalteppet er i fargen mink /sobel.

Sone modulsofa i hytta på Risør

Naturlige fargetoner og lyse, luftige tekstiler ble brukt for å gi rommene et lyst og behagelig preg. Små aksenter av fargerike puter, tepper og kunstverk ble lagt til for å skape et personlig preg og gi hytten et snev av karakter.

Sofabord med interiør innredning fra Fagmøbler

Spiseplassen på hytta

I spisestuen ble det valgt et rundt spisebord i eik for å optimalisere plassen og skape en intim og innbydende atmosfære. I tillegg har spisebordet mulighet til å legge til 2 ileggsplater, slik at de kan utvide spisebordet og gi plass til enda flere gjester. Bordet gir da plass til sammen mellom 8-10 personer. På denne måten kunne de enkelt tilpasse spiseplassen etter antall gjester og skape hyggelige felles måltider i vakre og naturlige omgivelser. Vitrineskapene er fra samme serie og gir god plass til tallerker, glass og kurv med oppbevaring av stearinlys. Stolene har samme tekstil som sofa i linmiks, men har hvite striper. Dette er med på å skape en helhet i hytta. Sisalteppet er i fargen mink /sobel, og bidrar til å skape det lunt og fint i spisestuen.

Nobel spisebord Ø140 hvitoljet.  Sisal teppe grov mink/sobel.

Utestuen

Utestua har store skyvedører som gir god utsikt til fjorden og leder til terrassen og ut til hagen. Materialvalgene har også her vært viktige. Her er det brukt en stor kunstig equalyptuskrans som blikkfang, som har et fint samspill med oliventreet. Videre innredet vi stuen med en loungegruppe bestående av Bradford sofa og Charlotte stoler og pall, i lys tekstil. Nobel sofabord ble brukt for å sikre stort nok sofabord til alle anledninger, da det har sidebord som kan utover ved behov.

Bradford 4-seter u/nagler, stoff Atlas natur, duntopp. Stue.  Charlotte. Nobel sofabord. Sisal teppe grov mink/sobal.

Hyllen bak sofaen ble bygget av panel som vegg, som også inneholder oppbevaring av puter til hagemøbler når de ikke er i bruk ute. Pynteputene med kryss er i kraftig vevd bomull og den lyse brune puten er i ekte hud. Det store trefatet på bordet er fylt med store skjell som er samlet oppover årene og gir en fin dekorasjon, samtidig som de er minner fra turer flere år tilbake.

Sommerhytta på Risør med Bradford sofa og Charlotte stoler. Nobel sofabord

I tillegg til innendørsrommene, har hytta et nydelig uteområde, med god plass til både hagemøbler og en spisegruppe. Hagemøbelserien Miller, da kunstrottingen skled nydelig inn sammen med naturtonene både innendørs og utendørs på hytta. Serien er i naturfarget kustrotting med beige fargesterkt tekstil i Olifin. Tekstilet absorberer lite vann og tørker fort om det skulle regne litt. Putene må likevel tas inn om det regner.

Hagemøbler fra Fagmøbler på sommerhytta

Spisemøblene er valgt med bakgrunn på funksjonalitet og vedlikehold. Starling spisestoler har et tekstil som er fargesterkt, mykt og flekkavvisende. Det absorberer lite vann og tørker raskt. I tillegg er også stolene stablebare, som gjør at familien enkelt kan plassere disse i boden deres på vinterstid. Spisebordet vi valgte å gå for et Montero uttrekksbord, som har en fastmontert ileggsplate som kan benyttes når de får besøk.

Mann som griller ute vedsiden av sine hagemøbler fra Fagmøbler

Soverommene er innredet med et fokus på naturfarger og dekor inspirert av naturlige elementer. Tanken bak dette var å skape en avslappende og harmonisk atmosfære der familien kunne finne ro. Det er brukt myke nøytrale farger som beige, sand og grått. Dette er kombinert med tekstiler og dekorative elementer som gjenspeiler naturen. Dette ga soverommene en varm og innbydende følelse, og skapte et fredelig og avslappende miljø for en god natts søvn. Sengene er fra merkevaren Svane, med sengegavler som passer til takhøyde. Gulvteppet er laget i jutekvalitet, og er behagelig mykt.

Soverom med seng fra Fagmøbler
Soverom med seng fra Fagmøbler på Risør

Med smarte innredningsvalg og en gjennomtenkt tilnærming kan enhver hytte eller bolig bli et sjarmerende og innbydende sted å tilbringe tid sammen med venner og familie.

Vil du se mer, se gjerne vårt sommerhytte magasin her.

Produkter benyttet på denne hytta