Interiørtrender akkurat nå

Trender kommer og går, men vi er mer opptatt enn noen gang av å velge tidløse møbler og tekstiler som varer lenge.

Sofa fra Fagmøbler

Interiørtrender 2023

Vi vil ha naturlige og ærlige materialer rundt oss hjemme, og vi velger i større grad å kjøpe kvalitetsprodukter. Interiørtrender speiler samfunnet rundt oss og tiden vi lever i. Tendensen akkurat nå er fokus på bærekraft og miljø. Materialer som tre, stein og rotting mikses med fargepaletter fra naturen.

Hammond marmor sofabord fra Fagmøbler
NATURLIG: Naturlige materialer og buede former er noe mange ønsker seg nå. Sofabord Hammond i Emperador marmor.

Lunt og innbydende

Trenden nå er å viske ut skillet mellom innerom og uterom. Formspråket blir mykere og mer organisk – med runde bord, buer og asymmetri. Vi er også mer gjennomtenkte og kvalitetsbevisste, og velger gjerne møbler og interiør som skal vare lenge. Det er i hverandres hjem vi møtes for å være sosiale i Norge. Vi ønsker oss derfor trivelige, innbydende hjem. Varme jordtoner som terrakotta, fersken og varm rosa er med på sette den eksotiske stemningen mange liker. Vi har behov for varme i interiøret, og erstatter nå grått med brunt.

Goldy sofa fra Fagmøbler
SITTER GODT: Myke former og varme fargetoner gir et lunt uttrykk. Stolen Goldy finnes også i sofavariant.

Tips: Dekorer med tekstiler av grov vev, ull, skinn og fløyel, og suppler med elementer av keramikk, tre og glass i interiøret. På den måten skaper du et spennende uttrykk i hjemmet ditt.

Personlig preg

Møbler og interiør trenger ikke lenger være like hardt, «kantete» og minimalistisk som det var for en tid tilbake. I tillegg er vi er stadig mer opptatt av interiørtrender med håndverkspreg, og at vi ønsker oss mer identitet og personlighet i hjemmene våre. Interiørtrenden nå er rett og slett å være litt regel-løs.

Sone modulsofa fra Fagmøbler

VARMERE INTERIØR: Mange ønsker nå å bytte ut den lysegrå sofaen med en litt varmere farge. Dette er Sone høy modulsofa i lunt bouchle tekstil, farge medium brown.

Slik får du stilen:

  • Kjøp store krukker og vaser – gjerne med mønster eller i grov tekstur.
  • Bland tekstiler som skinn, ull og hamp. Miks mønstre og farger.
  • Mikse materialer i tre med metall og keramikk. Velg varme farger for et lunt uttrykk.
  • Dekorer med gulvtepper, småmøbler, speil og dekor i organiske former.