Møbler med organiske former

Tidligere har de fleste hjem bestått av en rekke rette linjer. Hvis du ser deg om er kanskje både dørene, sofaen, bordene, teppene og skapene dine i rette linjer. I 2023 ser vi derimot en økende trend for buede former på møbler. Mange går nå for runde spisebord, sofa med buet hjørne eller organiske bord . Dette skyldes en økt interesse for mykere, mer organiske former og en bevegelse vekk fra det harde og stramme utseendet som har dominert i tidligere år.

Hvorfor velge møbler med organiske former?

Trenden mot buede former på møbler kan også sees som en reaksjon på den økende bruken av teknologi i dagliglivet. Som en motvekt til de harde, skarpe linjene på skjermer og elektronikk, søker mange etter møbler som gir en mer avslappet og organisk følelse. Og det er nettopp denne trangen som gjør at vi nå mykner opp hjemmene våre og vil skape flere sanseopplevelser. Her er noen grunner til å velge organiske former:

Linea sort skjenk

Skap bevegelse

Organisk formede møbler kan bidra til å skape en bedre romfølelse i hjemmet ditt. Deres myke former bryter opp de harde linjene i rommet og kan skape en følelse av flyt og bevegelse. Dette kan være spesielt nyttig i mindre rom, da de organiske formene kan gi en følelse av romslighet og åpenhet.

Michelin sofa fra Fagmøbler

Buede og organiske former gir en følelse av bevegelse som kan være spesielt tiltalende ved større møbler. For eksempel kan en buet sofa gi et inntrykk av at rommet er større og mer romslig, da man i større grad får mer gulvplass. Vi ser også at flere går for runde eller ovale former på spisebordet sitt. Runde spisebord kan også være mer plassbesparende enn rektangulære spisebord.

Linea spisebord fra Fagmøbler

En av fordelene med et rundt spisebord er at det skaper en mer intim og sosial atmosfære rundt middagsbordet. Når alle sitter rundt et rundt bord, blir det lettere å kommunisere og samhandle med hverandre, i motsetning til et rektangulært bord.

Skap harmoni

Organisk formede eller runde møbler har en mykhet og flytende stil som kan tilføre en beroligende og avslappende atmosfære til rommet. Deres naturlige kurver og avrundede former gir en følelse av harmoni og balanse. Disse møblene kan være et visuelt behagelig avbrekk fra de mer tradisjonelle, rette linjene og har en tendens til å være mer inviterende og innbydende. Denne harmonien kan også forsterkes ved kombinasjon med andre organiske elementer som planter og naturlige materialer.

Woolly fra Fagmøbler

Skap kontrast

De små, organiske møblene har vist seg å være en flott måte å skape myke kontraster til de store og kantete møblene som finnes i mange hjem. Mens de store møblene kan ta opp mye plass, kan de små møblene bidra til å skape en balanse og harmoni i interiøret.

Hjellegjerde sofa og macala sofabord hos Fagmøbler

For eksempel kan en organisk formet sidebord eller en rund stol være et flott tilskudd til en stue. De myke, runde formene bryter opp de harde, kantete linjene i rommet og gir det en mer innbydende og avslappet følelse.

Skap unikhet

Organisk formede eller runde møbler har en tendens til å være mer unike og mindre vanlige enn mer tradisjonelle møbler med rette linjer. Ved å velge slike møbler kan du legge til en touch av individualitet og personlig stil i ditt hjem. De kan være et flott samtaleemne og gi rommet ditt et særegent preg.

Statement sofa, Linea sofabord og skjenk, Shabby stol, Monterey teppe lys grå fra fagmøbler

Du behøver heller ikke å dekorere hele hjemmet ditt med organiske former. Mens noen designere har valgt å omfavne den organiske trenden fullstendig, har andre valgt å legge til diskrete buede detaljer for å gi et subtilt preg av kurver og mykhet.

Barney skap fra Fagmøbler med organiske former

Alt i alt ser trenden mot buede former på møbler ut til å fortsette å vokse i 2023 og utover, da flere og flere søker etter møbler som kan skape en følelse av avslapning og harmoni i hjemmet sitt.