Pergolaer - det perfekte tilskuddet til hagen din

Pergola forlenger sommeren!

Når sommeren kommer, er det ingenting som slår en deilig ettermiddag eller kveld utendørs i hagen. Med riktig utstyr kan du skape en oase som gir deg fred og ro til å nye herlige sommerdager. En av de beste måtene å skape dette på er ved å investere i en pergola fra Fagmøbler.

Pergola i sort med hagemøbel Isabella hjørnesofa

Hva er pergola?

En pergola er en hagestruktur som vanligvis består av en serie med loddrette stolper eller søyler som støtter et gitter- eller bjelkesystem som danner en åpen takkonstruksjon. Den er en moderne og stilren variant av den tradisjonelle paviljongen. De kan være frittstående eller bygges som en forlengelse av et eksisterende bygg eller struktur. De har også flere ulike valg, slik som å bygges med vegger eller lameller.

Pergola i hvit. Hagemøbler: Haag teppe, Riverside stol, Tulsa spisebord.

Pergola fra Fagmøbler

Velg pergola etter ditt uteområde. Våre pergola finnes i 3x3 og 3x4 meter, i hvitt og sort. I år utvider vi sortimentet i sort med 3 nye størrelser; 4x4, 3x6 og 4x6 meter, samt 2 veggmonterte varianter på 3x3 og 3x4 meter hvor du monterer den ene siden rett på veggen. Alle våre pergolaer har justerbart tak og mulighet for å bygge på med manuelle eller elektriske vegger fra stolpe til stolpe (kun mulig med vegg i front på veggmontert pergola).

Pergola i hvit og sort aluminium med og uten vegg
Pergola tak

Fagmøblers pergolaer består av en solid aluminiumsramme som kan festes til gulvet eller veggen. Taket på våre pergolaer har dreibare lameller, i pulverlakkert aluminium, som skjermer mot sol og nedbør. Når lamellene er lukket dreneres vannet ut til sidene og ledes ned gjennom integrert drenering i stolpene. Lamellene i taket kan justeres fra lukket til 90 grader, ved hjelp av en avtagbar håndsveiv. Dette gir deg mulighet til å slippe inn så mye sol/lys som du ønsker.

Veggfestet pergola med

Pergolaene er ideelle for å skape skyggefulle områder, og kan være det perfekte stedet for å nyte en kopp kaffe eller et godt måltid i sommersolen. Den gir deg sval skygge når solen varmer som mest, og ly for været når en uventet regnbyge kommer snikende. Bygg på med én eller flere vegger som kan heves/senkes for å redusere vind eller innsyn. Du kan velge manuell justering eller elektrisk med fjernkontroll.

Pergola i hvit med vegg. Hagemøbler: Haag teppe. Pergola. Riverside stol. Tulsa spisebord.

Pergola med LED-lys

Forleng de magiske øyeblikkene utendørs denne sommeren med en pergola med LED-lys. Flere av våre pergolaer har innebygd LED-belysning, som gjør at du kan lyse opp selv de mørkeste sommerkveldene ved hjelp av en fjernkontroll. Lysene kan også skifte farger gradvis, eller du kan låse på en valgfri farge om ønsket.

Pergola med LED-lys med hagemøbler

Hvordan vedlikeholde din pergola?

Pergola er laget for nordiske forhold. Aluminiumsrammen krever minimalt vedlikehold, men om du vasker og tørker av den en gang innimellom holder den seg penere.. Aluminiumen vil naturlig falme noe over tid, spesielt hvis den er utsatt for mye sol, sur nedbør, forurensning, salt sjøluft eller fugleskitt uten å bli rengjort innimellom.

Smør bevegelige deler på taklamellene, dreiemekanismer og manuelle sveivemekanismer ved behov, gjerne før sesongstart og ved sesongslutt ved bruk av egnet smøremiddel. Pass på å ikke søle på møbler og sarte flater. Skruer og festemateriell er laget av rustfritt stål. Bevegelige deler bør sprayes med egnet smøremiddel et par ganger i året.

Høst og vinter må lamellene settes i 90 graders vinkel slik at nedfall som eks løv og snø ikke samles på taket. Også dersom pergola skal stå uten tilsyn over lengre tid. Husk også at lamellene ikke må dreies på ved frost og snø, da mekanismen vil kunne knekke. Ved større snøfall bør man ha tilsyn med pergola, og snø kostes skånsomt bort ved behov. Vegger må være rullet opp når de ikke er i bruk eller under tilsyn, slik at man får minst mulig vindfang og eventuelle følgeskader av kraftige vindkast.

Pergola i sort med hagemøbler

Ved montering:

Sørg for å følge monteringsanvisningen og vær alltid to personer ved montering. Pergolaen må være i vater og avstand mellom bein/søyler må være lik oppe og nede. Pass på at veggene kan beveges opp og ned før pergola forankres. Alle 4 ben må forankres godt i underlaget, med egnet festemateriell. Etter litt tids bruk anbefaler vi at du etterstrammer skruene til rammen forsiktig med håndkraft.

Elektriske vegger må være tilkoblet jordet stikkontakt. Det anbefales å ikke benytte elektriske vegger i vinterhalvåret, og at stikkontakt da ikke er tilkoblet vegguttak. Eventuelle tilkoblinger av flere vegger og anbefalinger rundt bruk av skjøteledninger må tas med autorisert el-installatør.

LED-lys fra 2022: Vær også nøye med å følge monteringsanvisning for LED-belysning for en sikker montering. Må ikke under noen omstendigheter modifiseres etter eget ønske utover vanlig bruk.

Se alle våre pergolaer her

Bestselgende pergola

Se våre bestselgende pergola her.

Vi du vite mer? Spør oss i butikken!

Kategorier