Hvordan plassere møblene på teppet

Hjellegjerde sofa fra Fagmøbler

Å finne riktig størrelse på tepper kan være en utfordring, men det er enkelt å tilpasse størrelsen etter behov. Teppene finnes i flere størrelser, inkludert mindre, større og til og med runde varianter av designene.

Her er noen retningslinjer for å velge riktig størrelse:

Sofagruppen

Sofagruppen blir ekstra lun og koselig med et teppe. Teppet bidrar til å forsterke gruppen, og skaper en tydelig sone i rommet. Teppet bør være så stort at innerste sofa og stolben får plass på teppet. Dette forhindrer snublekanter og binder alle møblene sammen. Har du stor nok plass, kan gjerne teppet være så stort at alle møblene kan plasseres oppå teppet. Dette gir en fin innramming og en helhetlig gruppe. For en vanlig 3+2-seter anbefaler vi et teppe på minst 160x230 cm. Spørr oss i butikken om teppet du har sett deg ut finnes i større størrelse!

Teppe fra Fagmøbler

Spisestuen

Et teppe under spisegruppen definerer spisesonen og gir en koselig atmosfære. Velg et teppe som er stort nok til å romme alle møblene, inkludert stolbein, selv når stolene er trukket ut. Som retningslinje bør teppet strekke seg minst 60 cm utenfor bordet på alle sider der det er plassert stoler. Markering med maskeringsteip på gulvet kan være til hjelp.

Teppe fra Fagmøbler

Soverom

Skap en myk og behagelig start på dagen med et teppe på soverommet. Teppet kan også bidra til et bedre inneklima ved å fange partikler og støv. Velg størrelsen på teppet i forhold til sengens størrelse og rommet. Det anbefales at teppet strekker seg rundt 50 cm ut på hver side av sengen. Løpere på sidene eller ved fotenden kan også være en god idé.

Teppe fra Fagmøbler
Svane seng fra Fagmøbler

Se alle tepper her

Kategorier