Skandinavisk møbelstil

Skandinavisk møbelstil har oppnådd internasjonal anerkjennelse for sitt fokus på funksjonalitet, enkelhet og bruk av naturlige materialer. Denne stilen, som oppsto på 1950-tallet i de nordiske landene, har blitt kjent for sin minimalistiske estetikk og harmoniske atmosfære.

test

Karakteristiske trekk:

Lyse farger

En av de mest fremtredende egenskapene ved skandinavisk design er bruken av lyse, nøytrale farger. Dette inkluderer hvitt, beige og lyse gråtoner, som skaper et inntrykk av romslighet og renhet i rommet. Metalldetaljer som gull, sølv og kobber kan gjerne brukes på interiør.

Naturlige materialer

Naturlige materialer som tre, stein og lær er viktige elementer i skandinavisk møbelstil. Disse materialene bidrar til å skape en varm og innbydende atmosfære, samtidig som de gir en følelse av tilknytning til naturen. Grønne planter er også vanlige i skandinaviske hjem.

Sone modulsofa fra Fagmøbler

Enkelhet og funksjonelt

Skandinavisk design er kjent for sin enkelhet og funksjonalitet. Møbler og dekorative elementer har rene linjer og en minimalistisk estetikk. Organiske former er også et kjennetegn på denne stilen. Filosofien er at hvert møbel og interiør i hjemmet skal ha en hensikt og bidra til å skape et ryddig og organisert miljø.

Spisebord med organisk utseende i eik fra Fagmøbler

Hvordan skape en skandinavisk stil?

Velg lyse farger:

Hold deg til lyse, subtile farger for å opprettholde den rene estetikken til skandinavisk design. Disse fargene skaper ikke bare en følelse av romslighet, men harmonerer også godt med de naturlige elementene som grønne planter og materialer som tre og stein. Den lyse paletten danner en perfekt bakgrunn for å fremheve skjønnheten i de naturlige elementene, og sammen skaper de en balanse i hjemmet ditt.

Linea spisebord hos Fagmøbler

Bruk naturlige materialer:

Introduser naturlige elementer i interiøret ditt ved å kombinere bruk av grønne planter og andre organisk inspirerte elementer sammen med møbler og dekorasjoner laget av naturlige materialer som tre, stein og lær. Dette vil ikke bare bidra til å skape en følelse av friskhet og liv i rommet, men også gi en varm og innbydende atmosfære som forbinder deg med naturen i ditt eget hjem.

Hammond sofabord fra Fagmøbler

Fokuser på funksjonalitet:

Når du velger møbler, er det avgjørende å finne balansen mellom praktisk bruk og visuell appell. Velg møbler som ikke bare er behagelige å bruke, men som også er estetisk tiltalende og harmoniserer med resten av rommet. Tenk på hvordan hver del av møblementet vil tjene sin hensikt i rommet - for eksempel, om det gir tilstrekkelig lagringsplass, om det er enkelt å rengjøre, eller om det passer godt inn i rommets overordnede designkonsept.

Skap enkelhet:

Når du vurderer møbler eller interiør, sørg for å unngå overdrevent dekorative elementer som kan virke distraherende eller overveldende. Hold deg til enkelhetens prinsipp, hvor hvert møbel har en tydelig funksjon og bidrar til å skape et balansert og behagelig miljø.

Michelin sofa i boucle stoff og organisk form fra FAgmøbler

Ved å følge disse prinsippene kan du skape et hjem som er både vakkert og funksjonelt, og som gjenspeilerskandinavisk møbelstil.

Slik får du stilen

Kategorier