Slik gir overmadrassen bedre liggekomfort

Overmadrassen setter den siste finishen på liggekomforten og opplevelsen. Den legges oppå hovedmadrassen og gir flere betydningsfulle fordeler for både sengen og soveopplevelsen.

test

Gir god komfort

En overmadrass kan forbedre komforten i sengen ytterligere. Den ekstra polstringen kan gjøre en hard madrass mykere og mer behagelig, eller gi ekstra støtte til en madrass som er for myk. Dette kan også hjelpe med å jevnere fordele kroppsvekten, redusere trykkpunkter og dermed bidra til en mer avslappende søvn.

Gir støtte

Overmadrasser er tilgjengelige i forskjellige materialer som skum, minneskum og latex som alle gir ulike typer støtte. De ulike skumkvalitetene kan for eksempel tilpasse seg kroppen på ulik måte og gi noe forskjellig støtte til ryggraden. Latex ofte gir en fastere overflate som kan være gunstig for folk med ryggproblemer eller andre muskel- og skjelettplager.

Odel kontinentalseng fra Fagmøbler

Forlenger levetiden til sengen

Ved å bruke en overmadrass, reduseres slitasjen på sengen og kan forlenge levetiden. Dette er fordi hovedmadrassen ikke blir utsatt for direkte trykk og belastning på samme måte som uten. Den tar hovedsaklig støyten, noe som gjør at sengen holder seg i god stand lengre.

Andre fordeler med overmadrass

Overmadrasser kan også bidra til et sunnere sovemiljø. De er lettere å ta av og vaske, fremfor det å vaske trekkene på en hel madrass. Dette gjør det enklere å holde sengen ren, noe som er spesielt viktig for personer med allergier eller astma. Ved å jevnlig vaske madrassen fjernes støv, midd og andre allergener.

Odel overmadrass fra Fagmøbler

Justering av sengens fasthet

Med en overmadrass kan man enkelt justere fastheten på sengen uten å måtte kjøpe en helt ny madrass. Hvis madrassen er for fast, kan en myk madrass gjøre sengen mer komfortabel. Hvis madrassen er for myk, kan en fastere overmadrass gi nødvendig støtte.

Samlet sett kan en overmadrass være en verdifull investering for å forbedre søvnkvaliteten, tilpasse sengens komfortnivå til individuelle behov og forlenge levetiden til den underliggende madrassen.

Kategorier