Spisebord i eik

Spisebord i eik er en tidløs klassiker som aldri går av moten.

Eik som møbler.

Eik er en tresort som kommer fra trær i slekten Quercus. Det finnes over 400 ulike arter av eik, men den vanligste typen som brukes til møbler og interiør er europeisk eik og amerikansk eik. Treet kan bli flere hundre år gammelt og har en bred, rund krone med tykke greiner og grov bark. Den har en tett og hard kjerne, som gjør det svært slitesterkt og motstandsdyktig mot riper og slitasje.

Eik spisestue med spisebord, spisestoler og skjenk

Eik som møbel:

Eik brukes ofte til å lage møbler og interiørprodukter, takket være sin holdbarhet og skjønnhet. Eik har en fin og jevn tekstur, med en naturlig glans og et levende utseende som gjør det til et populært valg for spisebord, spisestoler, skap og andre møbler. Eik er også en populær tresort for gulv, tak og paneler på grunn av sin slitestyrke og stabilitet.

Når du kjøper et spisebord i eik, er det også viktig å ta hensyn til kvaliteten på treverket og finishen, og hvilket vedlikehold den behøver. Eik er en hard og slitesterk tresort som gjør det til et utmerket valg for et møbel som skal tåle mye bruk over lang tid. Det finnes forskjellige kvaliteter ved eik som trenger ulikt vedlikehold. Lakkerte overflater trenger mindre vedlikehold, mens oljede

En annen ting som er viktig å huske på er at tørr luft kan føre til sprekker i treverket. Det er derfor viktig å holde en viss luftfuktighet i rommet. Du kan lese mer her om hvordan du kan vedlikeholde dine treprodukter.

Linea spisebord i eik

Spisebord i eik:

Når du velger et spisebord, er det viktig å ta hensyn til størrelsen på rommet og dine personlige preferanser. Hvis du har en lite spisestue eller kjøkken, kan et rundt spisebord være et godt valg, da det tar opp mindre plass og gir en mer intim atmosfære. På den annen side, hvis du har et stort spisestue, kan et rektangulært eller ovalt spisebord være bedre egnet for å skape en luksuriøs og formell følelse.

Ulike typer eik:

Heltre eik

Heltre eik er en solid og pålitelig tresort som brukes mye i produksjon av møbler og interiørprodukter. Det er laget av massivt eiketre, som betyr at hele treverket er brukt i produksjonen uten noen form for liming eller sammenføyning. Dette gjør at heltre eik er mer holdbart og stabilt enn finért eik eller andre lignende materialer.

En av de store fordelene med heltre eik er at det kan enkelt repareres ved skader eller riper. Dette skyldes at eiketre har en naturlig evne til å helbrede seg selv over tid. Hvis du for eksempel skulle få en ripe eller en skade på et heltre eikemøbel, vil treverket etter hvert reparere seg selv ved å absorbere fuktighet fra luften og utvide seg for å fylle hullet eller sprekken. Derfor vil skaden gradvis forsvinne over tid, og møbelet vil se ut som nytt igjen. En annen fordel med heltre eik er at det kan enkelt slipes ned og refiniseres hvis det skulle være nødvendig.

Det er imidlertid viktig å huske på at heltre eik kan være dyrere enn andre materialer på grunn av dens høye kvalitet og holdbarhet. Det kan også være mer utsatt for endringer i fuktighet og temperatur, og krever derfor riktig vedlikehold for å opprettholde sin naturlige skjønnhet og holdbarhet.

Eikefinér

Finért eik er et materiale som består av tynne skiver av eik som er limt sammen på en plate av MDF eller annet billigere materiale. Dette gir et utseende som ligner på heltre eik, men til en lavere pris. Finért eik brukes ofte til å lage møbler og interiørprodukter som ikke er like utsatt for slitasje, for eksempel skap og hyller. Det er viktig å merke seg at finért eik ikke er like holdbart som heltre eik og kan være vanskeligere å reparere hvis det blir skadet.

Her kan du se noen av våre spisebord i eik:

Linea spisebord i spisestue

Linea

Linea serien består av moderne møbler med enkle spiler i linjer. Serien er laget av oljet eikefinér. Du kan velge mellom seks oljefarger på ditt Linea møbel, slik at det kan passe til enhver smak og hjem. Spisebordene i Linea serien er funksjonelle i den stand at det kan tillegges flere ileggsplater, slik at du kan tilpasse bordet til antall gjester.

Skovby spisebord og spisestoler på hytta

Skovby

Editions by Skovby er skapt ut fra en visjon om å utvikle møbler som forener funksjonalitet og klassisk design. Møbler skal brukes, og de skal passe til ditt hjem og din hverdag. Derfor legger de større vekt på design og funksjon enn noe annet. Skovby tilbyr et bredt utvalg av fleksible og funksjonelle spisebord for livets store begivenheter og hverdagsøyeblikk.

Nobel spisebord lakkert i svart

Nobel

NOBEL er en serie stue- og spisestuemøbler for et tidløst og vakkert hjem, satt sammen for å skape en helhet. Basismøblene i NOBEL-serien leveres i to utførelser - hvitoljet eller sortbeiset finer med matt lakk. Spisebordet er laget i eikefiner, med heltre understell.

Linden spisestue med spisebord, spisestoler, vitrineskap og skjenk

Linden

Linden er en kompless spisestueserie produsert med heltre eik på alle synlige flater. Møblene er behandlet i hvitolje, som som gjør det lett å vedlikeholde og gir et moderne inntrykk. Serien består av to spisebord i massiv eik, samt skjenk, vitrine og TB-bord.

Embla spisebord med spisestoler fra fagmøbler

Embla

Med Embla får du en komplett spisestueserie. Serien består av moderne møbler i både spisebord, vitrine og skjenker i serien. Spisebordet er produsert med bordplate i massiv eik. Den er behandlet med smoked olje, for en lekker glød og varme.

Ella spisebord

Ella

Spisebordsserien Ella er en serie i både svartlakkert og hvitoljet finert eik og ben i massiv eik. De fleste spisebordene er utstyrt med medfølgende hengeklaff som forlenger bordet med 40 cm.

Bone spisebord i eik med spisestoler fra Fagmøbler

Bone

Bone er en spennende og tidløs spisestueserie med særpreg og karakter, skapt i samarbeid med Ortega Guijarro, som er designeren. Møblene er nordisk inspirert med en stilsikker og tidløs design. De er produsert i vill, delmassiv og rustikk eik i to ulike fargevarianter - smoked olje og naturoljet. Du kan også velge mellom ribbe og fiskebensmønster på møblene.

Lugano spisebord med matchende spisestoler i eik fra Fagmøbler

Lugano

Lugano serien er tenkt for personer som foretrekker kvalitet og stilig design. Serien består av lyse og holdbare møbler, som vil hjelpe deg å lage en hyggelig atmosfære i din spisestue. Eikemøblene kommer i 6 forskjellige oljefarger som du kan velge, for å tilpasse din stil. For store sammenkomster kan du felle ut to integrerte bordplater (butterfly tilleggsplater), slik at du lager plass til alle. I tillegg er det mulig å bruke endeforlengelser fra begge sider for å få plass til 16 personer for hyggelig bespisning.

Flere utvalg spisebord i eik:

Lurer du på mer vedrørende valg av spisebord, ta kontakt med din nærmeste Fagmøbler butikk!

Kategorier