Spisestue: Vi hjelper deg å velge riktig

Spisestue

Hvordan velge riktige spisestuemøbler?

Katrine Iversen er interiørkonsulent ved Fagmøblers butikk i Moss. Hun har jobbet i butikken i syv år og har - utover lang erfaring - gått kurs på Norsk Interiørskole, sponset av arbeidsgiver. Fagmøbler anser kvalifiserte ansatte som et viktig konkurransefortrinn, i tillegg til et stort utvalg av kvalitetsmøbler med trendy og klassisk design, til rimelige priser.

Det er for eksempel ikke alle som vet at vi fører flere kvalitetsbevisste norske produsenter. Men om man er opptatt av trend eller mer klassisk design, så gjør vi alt vi kan for å sikre at våre kunder gjør gode kjøp, sier Katrine Iversen.
Katrine Iversen

Hun opplever daglig at kunder oppsøker Fagmøbler for å få hjelp og råd til sine møbelkjøp.

Linea spisestue fra Fagmøbler

- Vi hører ofte at folk setter stor pris på hjelpen, servicen og rådene de får på Fagmøbler. De fleste store møbelkjøp innebærer mange valg, så det er ikke rart at man har behov for hjelp! Vi synes at alle skal forvente at vi butikkansatte vet hva de trenger, når de skal investere i et viktig møbel, sier Iversen

Nobel spisebord og spisestoler fra Fagmøbler

Spisebordet: Den nye sosiale sonen

Linea spisebord og baron spisestoler

Spisebordet er et møbel som mange legger mye tid og penger i, når de først skal ha nytt. Iversen opplever at folk først og fremst vil ha praktiske bord, med «plass til hele familien».

- Mange kommer for å kjøpe spisebord til alle som kommer på julaften. Da må vi få kunden til å tenke over hva de har av plass, og hva skjer vanligvis rundt spisebordet? Hvor mange sitter der til daglig? Det er ikke vits å kjøpe et bord som er 240 cm langt, hvis det er to personer som bruker det, sier Iversen.

Langt spisebord fra Fagmøbler

Størrelsen er ikke det eneste man bør vurdere, det er også et hav av modeller å velge i, som det er godt å få hjelp til. Det er større variasjon ved salg av spisebord i dag enn for noen år siden. Stadig flere leverandører lager små bord, som passer i mindre leiligheter. Men vi selger overraskende mange store bord!

Linea spisebord fra Fagmøbler

- Også er det flere enn før som kjøper runde bord. Jeg tror tendensene til store og runde bord handler om at spisebordet er husets nye, sosiale sone. Vi sitter her lenger enn før, og flytter oss ikke lenger bort til sofaen for å ta kaffen. Da ønsker vi et bord hvor alle kan ha øyekontakt, hvor det er god plass, og godt å sitte lenge, forteller Iversen.

Polstrede sitteplasser er best

Hva som er en "komfortabel" stol er individuelt, og det finnes uendelige kombinasjoner av materialer, form og funksjon.

Aron spisestol fra Fagmøbler

- Vi selger mest tekstilstoler, gjerne polstrede. Men vi har også en "vippestol" i dansk design, Marilyn, som er usedvanlig god å sitte i og veldig populær. Ellers er det svært forskjellig hva folk liker, og vi bærer stolene våre rundt i hele butikken for å vise hva som passer til hva, sier Iversen.

Hun ser at de fleste som kjøper spisestue vil ha stoler og bord samtidig, men at de ikke nødvendigvis skal være fra samme serie. - Våre kunder er opptatt av at totalinntrykket blir bra, selv om komfort nok er viktigst. Vi veileder, og forklarer hvordan man bør velge om bordet eller stolene skal få mest oppmerksomhet. Det kan være fint å skape kontrast med et kraftig bord mot spinkle stoler, eller omvendt. Eller man kan gå for en materialmiks, sier Iversen.

Spisebord i eik fra Fagmøbler

Materialet det går mest av for spisebord er eik, i mange varianter; ubehandlet eller oljet, med eller uten nyanse. Smoked oak er den nyeste trenden, mens det nok er hvitoljet og de naturlige nyansene som selger best.

TIPS!
Dette må du tenke på ved valg av ny spisestue:

La plassen bestemme størrelsen. Et for stort bord vil for alltid plage deg, ettersom det hindrer både fremkommelighet og bruk. Et for lite bord vil plage deg fordi det ser stusselig ut og kan ikke brukes til andre ting - som hobbybord eller hjemmekontor, for eksempel.

Spisebord og spisestoler
  • Velg fleksibelt: Med mindre du har veldig god plass, er det bedre å kjøpe et bord med ileggsplater enn et i fast størrelse. Særlig gjelder det runde bord, som mister intimiteten om de er for store.
  • Formspråk? Runde bord lar alle se hverandre, men krever mer plass enn et firkantet.
  • Utseende: Velg materialer, farger og formspråk som passer med dine øvrige møbler og er etter din smak. Trender kommer og går, et spisebord skal bestå.

Se flere møbler til spisestuen.

Kategorier