God søvn med Svane seng

test

En god natts søvn

Søvn har opptatt forskere lenge, men det er først de siste årene man virkelig har sett hvor komplekst søvn er – og at søvn gjør så mye mer for oss enn bare å motvirke trøtthet.

Vi sover i sykluser på rundt 90 minutter, hvor vi beveger oss mellom lettere søvn, dyp søvn og det som kalles REM-søvn. Etter hvert som søvnbehovet blir dekket gjennom natten, blir de dype søvnperiodene kortere, og man vil miste en del av den viktige REM-søvnen hvis man våkner for tidlig.

–Når vi er i slutten av en REM-fase, er vi sårbare for oppvåkning. Dersom madrassen ikke former seg godt etter kroppen, vil det kunne hemme eller stoppe blodomløpet lokalt i kroppen, noe som kan være ubehagelig og gjøre at vi våkner – og kanskje vil slite med å sovne igjen. En god seng kan altså gjøre underverker for både kroppen din, helsen din – og for morgendagen.

Kilde: Svanebeds.com

Bilde

test

Svane - søvnkvalitet siden 1937

I 1937 introduserte Ekornes, en ledende norsk møbelprodusent, sitt første varemerke for møbler kalt Svane. Selv om mye har endret seg siden starten, har tilliten til Svane-merket forblitt sterk. Svane har alltid prioritert nyskapende teknologi og løsninger for å sikre den beste søvnkomforten i sine senger og madrasser.

I 1999 oppdaget den daværende direktøren Cato Frimann en annonse i en amerikansk avis mens han var på forretningsreise i Nederland. Annonsen presenterte et banebrytende materiale utviklet av et innovasjonsselskap. Etter å ha delt annonsen med Sigmund Ekornes, teknisk sjef for Ekornes Beds, reiste de til USA og inngikk et samarbeid med EdiZone, selskapet bak det nye materialet kalt IntelliGel.

Sigmund Ekornes ledet utviklingen av en avansert produksjonsmaskin for IntelliGel-materialet, som ble ferdigstilt i 2003. Parallelt med utviklingen av maskinen startet et omfattende arbeid med design og utviklingen av Svane® Zenit. Dette var starten på IntelliGel-eventyret. Senere kom Svane® Zefir i 2006, som har vunnet flere komforttester og produkttester gjennom årene. Hele veien har samarbeidet mellom Ekornes Beds og EdiZone vært aktivt og produktivt, med IntelliGel-produksjonsmaskinen som fremdeles er i bruk i dag, 20 år senere.

Innovativt IntelliGel®-materiale: Svane senger prioriterer søvnkvalitet og komfort


Ekornes’ kontinuerlige satsing på innovasjon, kombinert med lang erfaring, er det som skiller Svane senger og madrasser fra andre produsenter. Fordi Svane satser på det som er inni madrassen kan de tilby unik komfort tilpasset alle. IntelliGel® er et eksempel på at Svane tar søvnkvalitet på alvor. IntelliGel® er et materiale som gir perfekt trykkavlastning i områder rundt skuldre og hofter, i tillegg til at det gir god ventilasjon.
 
Når vi sover restituerer kropp og hjerne. Kvaliteten på søvnen er derfor minst like viktig som antall timer vi sover, og det er her sengen kommer inn. Den legger nemlig grunnlaget for søvnkvaliteten din. Det unike materialet IntelliGel® sørger for at du alltid ligger ergonomisk riktig og får optimal søvnkvalitet som gir mer overskudd i hverdagen.

IntelliGel® støtter og gir etter på akkurat de riktige stedene. Det gir mindre belastning på kroppen, og gir deg dypere søvn. De fleste har opplevd at sengen beveger seg når den du sover sammen med legger seg, står opp, eller ganske enkelt beveger seg. Med IntelliGel dempes bevegelsen i madrassen slik at man ikke så lett vekkes dersom partneren beveger seg.

Intelligel fra Svane hos Fagmøbler

Dette er IntelliGel®

  • IntelliGel® er et unikt materiale som tilpasser seg deg, og gir optimal trykkavlastning og støtte. Det gjør at du unngår hardt press mot kroppen, noe som er bra for blodsirkulasjonen og gir deg roligere søvn og bedre hvile.
  • Egenskapene til IntelliGel® påvirkes hverken av temperatur eller fuktighet. Med store, gjennomgående kanaler vil en madrass med IntelliGel® heller ikke oppfattes som klam. Dette er viktig for å opprettholde en naturlig kroppstemperatur, som fra naturens side vil senke seg om natten.
  • IntelliGel® lar de mest utsatte kroppsdelene som skuldre og hofter synke dypere i madrassen, og gir samtidig støtte til resten av kroppen. Den holder også ben og midje oppe, slik at ryggsøylen holdes rett når du ligger i sengen. Det gir bedre søvnkomfort og minsker risikoen for ryggplager.

Med IntelliGel ® får du ikke bare en madrass av høy kvalitet - du får også bedre søvnkvalitet.

Kilde: Svanebeds.com


Kategorier