Ta vare på hagemøblene dine

Ved kjøp av hagemøbler følger det også med vedlikehold. Vedlikehold av hagemøbler er nødvendig for å sikre at de beholder sin skjønnhet, funksjonalitet og holdbarhet over tid. Enten det dreier seg om rengjøring, bevaring av treverk eller beskyttelse, er det verdt innsatsen å sørge for at hagemøblene dine forblir i topp stand.

Her er noen enkle tips!

  • Renhold er avgjørende for holdbarheten av alle møbler. Forurensede overflater brytes raskere ned. Rengjør derfor ofte, og benytt kun rengjøringsmidler og vedlikeholdsmidlersom er beregnet for de forskjellige materialene.
  • Sollys tørker ut møblene og fremskynder nedbrytnig.
  • Unngå direkte sollys. Tenk også på at lys fra lamper, leselamper og spotlights inneholder mye UV stråler, og vil kunne skade møbler ved punktbelysning.
test

Hagemøbler i plast eller rotting

For hagemøbler laget av plast eller rotting, er riktig pleie og vedlikehold avgjørende for å sikre at de forblir i god stand og beholder sin estetiske appell. Hos Fagmøbler kan vi anbefale GUARDIAN Poly Wash, som er designet for rengjøring og pleie av hagemøbler laget av materialer som polyrattan, "Non-Wood" og lignende. Med GUARDIAN Poly Wash kan du enkelt ta vare på dine plast- eller rottinghagemøbler og forlenge deres levetid.

Hvordan ta vare på dine hagemøbler i plast eller rotting:

Sesongstart rengjøring:

En god praksis er å rengjøre møblene når den nye utendørssesongen begynner. Dette sikrer at møblene er klare til bruk, rene og beskyttet mot de elementene de vil bli utsatt for utendørs.

Rensing og beskyttelse:

Rensing av møblene dine er viktig for å forhindre at alger og skitt setter seg fast i materialet og forhindrer nedbrytning av møblene over tid. Guardian Poly wash er spesielt formulert for å fjerne alger, forurensninger og skitt fra møblene dine samtidig som det gir en beskyttende barriere.

Motvirker tørrhet og sprekkdannelser:

Plast og rotting materialer kan bli tørre over tid, noe som kan føre til sprekkdannelse og skader. Ved å bruke Poly Wash, kan du forhindre at møblene blir tørre og sprekker. Den inneholder voks som bidrar til å bevare fuktigheten i plast- eller rottingmøblene.

test

Hagemøbler med tekstiler

Når det kommer til utemøbler som inkluderer tekstiler, som hageputer, sofaer, tepper, parasoller og lignende, er riktig vedlikehold og beskyttelse avgjørende for å opprettholde deres tilstand og levetid.

Hvordan ta vare på dine hagemøbler med tekstil:

Det finnes et stort utvalg pleiemidler du kan bruke for å vedlikeholde dine hagemøbler med tekstilputer.

GUARDIAN Tekstilimpregnering:

Dette produktet er spesielt utviklet for å beskytte tekstiler utendørs, som puter, duker, markiser og mer. Tekstilimpregneringen danner en beskyttende barriere som hindrer både fuktighet og skitt i å trenge inn i tekstilene. Dette bidrar til å forhindre flekker, mugg, og generell forringelse forårsaket av vær og naturlige elementer.

GUARDIAN Tekstilrensen:

For rengjøring av tekstiler utendørs, anbefales GUARDIAN Tekstilrensen. Dette produktet er spesielt formulert for å rengjøre og vedlikeholde tekstilene dine. Ved å bruke Tekstilrensen kan du fjerne smuss og flekker effektivt, samtidig som du ivaretar tekstilenes kvalitet og utseende.

test

Hagemøbler i tre

Når det gjelder utemøbler av tre, er riktig vedlikehold essensielt for å sikre at de forblir vakre og funksjonelle over tid. En viktig del av dette vedlikeholdsarbeidet er å bruke trerens for å rengjøre møblene grundig før du påfører et nytt strøk olje.

Her er noen trinn du kan følge for å vedlikeholde dine treutemøbler:

Alminnelig rengjøring:

Begynn med å tørke møblene med en ren, tørr klut. Hvis overflaten er skitten, bruk en klut som er godt oppvridd i såpevann. For denne oppgaven kan du benytte GUARDIAN Såpespon eller GUARDIAN Tresåpe for best resultat.

Grundig rengjøring:

For en grundig rengjøring av tremøblene, anbefales det å vaske hele overflaten med en myk børste og GUARDIAN Edeltrerens. Vær nøye med å følge bruksanvisningen som følger med produktet. Hvis du merker at treets fibre har reist seg som følge av væskesøl, kan du slipe overflaten forsiktig med sandpapir (slipegrad 180 eller 220). Alltid husk å slipe i retning av treets fibre. Unngå å bruke stålull da dette kan forårsake misfarging og riper.

Oljebehandling:

Hvis du velger å beskytte treverket med olje, anbefaler vi GUARDIAN Edeltreolje for utendørs bruk. Denne oljen inneholder soppdrepende midler og hjelper treverket å beholde sin naturlige glød. Vær oppmerksom på at dette bør gjøres årlig for å opprettholde beskyttelsen.

Ved å følge disse trinnene og bruke riktig pleieprodukter, kan du forlenge levetiden og skjønnheten til dine utemøbler i tre, og nyte dem i mange år fremover.

Kategorier