TepperEt av mine beste interiørtips er å bruke tepper i hjemmet! Tepper løfter helheten i et rom, gjør det mer lunt og hyggelig, samt at de virker samlende for møblene i rommet. Det er også en fin måte å dra inn farger på eller skape kontraster dersom man ønsker det.

VELG RIKTIG STØRRELSE

En vanlig feil er å kjøpe for små tepper. Under en sofagruppe f.eks. bør teppet gå godt på utsiden av av sofaens bredde, også under sofaens fremben. Dersom sofaen står midt i rommet er det penest om alle sofaens ben står på teppet. Husk at det også skal være godt med plass til bord og evt. lenestoler også slik at alle møblene blir samlet av teppet.

I samarbeid med Inhouse, som er en av Norges ledende aktører innenfor avpassede tepper, har jeg tatt noen bilder med deres tepper for å vise forskjellige uttrykk et teppe kan gi. På de første to bildene  ser du forskjellen på et stort og lite teppe i stuen vår. Det store teppet samler alle møblene med litt ekstra luft rundt som får det til å se mer harmonisk ut. Det lille teppet er kortere en sofaen og blir også for lite til at stolen får plass til å skape en helhetlig sone.

EN STUE – 4 FORSKJELLIGE UTTRYKK

InHouse har et eget designteam som kontinuerlig jobber med å utvikle og finne de beste designene og kvalitetene til det norske markedet. Deres håndlagde tepper veves av dyktige vevere i India, som har utøvet denne kunsten i generasjoner. De samarbeider også med noen av Europas ledende teppeprodusenter innenfor design og kvalitet.

Jeg har valgt ut 4 forskjellige tepper i fra deres sortiment for å vise forskjellige uttrykk stuen får ved valg av et teppe.


Et ensfarget teppe skaper ro og harmoni, men det kan også være fint med litt mønster for å skape mer spenning og kontraster i rommet. Her er Inhouse sine beste tips for hvordan innrede med fargerike og mønstrete tepper:

1. Fargesterke og mønstrede tepper blir et naturlig blikkfang og skaper kontrast i rommet.
2. Ensfargede rom vokser frem og får et mer karakteristisk uttrykk.
3. Velg gjerne et mønstret teppe som tar opp øvrige farger og detaljer i rommet. Dette vil det gi et felles fundament og bidra til å binde alle elementene sammen.
4. Et ensfarget teppe i en spennende farge kan godt være det sterkeste elementet i rommet, men bruk gjerne andre nyanser i samme fargetone på noen få øvrige detaljer.
5. Når man øker størrelsen på teppet, øker også størrelsen på mønsteret – dette kan bidra til oppfattelsen av større rom.


photos © Nina Holst
Artikkelen laget i samarbeid med @stylizimo og @inhouse


Hvilket teppe er din favoritt?


Gulvteppene som er vist på bildene er listet opp under. Møblene på bildene er privateVi er så heldig å ha Inhouse som vår teppeleverandør, som er en av Norges ledende aktører innenfor avpassede tepper. Sammen har vi fokus på design og kvalitet og er stolte av kolleksjonen vi har utarbeidd

Se hele Fagmøbler teppe-kolleksjon her

BLACK WEEK
Sisal teppe
 

Sisal teppe

Medlem 3 995,-

-20%
Ikke medlem 4 995,–
Spar 1 000,-
Hurtigvisning
Les mer og Kjøp
BLACK WEEK
Kelim teppe
 

Kelim teppe

Medlem 3 035,-

-20%
Ikke medlem 3 795,–
Spar 760,-
Hurtigvisning
Les mer og Kjøp
BLACK WEEK
Fiore teppe
 

Fiore teppe

Medlem 2 795,-

-20%
Ikke medlem 3 495,–
Spar 700,-
Hurtigvisning
Les mer og Kjøp
BLACK WEEK
Charles
 

Charles

Medlem 5 195,-

-20%
Ikke medlem 6 495,–
Spar 1 300,-
Hurtigvisning
Les mer og Kjøp

Kundeklubb