Den internasjonale søvndagen

Den 18. mars feirer vi den internasjonale søvndagen, en dag dedikert til å hylle søvnen og dens uvurderlige betydning for vår helse og velvære. Men husk, det handler ikke bare om å sove lenge, men også om å sove godt! Og hva er vel bedre for en god natts søvn enn en perfekt seng?

Her er noen tips for å velge den riktige sengen:

1. Støtte og Tilpasning:

Velg en seng med en madrass som tilbyr støtte samtidig som den former seg etter kroppens konturer. Dette sikrer at ryggsøylen forblir i en naturlig stilling, selv når du ligger på siden.

test

2. Trykkavlastning:

Sørg for at madrassen gir tilstrekkelig trykkavlastning og unngå de som presser på enkelte områder av kroppen. En madrass som er for hard kan hemme blodsirkulasjonen og føre til ubehag som forstyrrer søvnen. Det er viktig at madrassen ikke gir ubehagelig motstand uansett hvilken stilling du sover i.

test

3. Prøveligging:

Test sengen grundig i butikken og legg deg ned i den stillingen du vanligvis sover i. Ta av deg eventuelle tykke klær, da dette kan skape et ekstra lag mellom deg og madrassen, og forhindre at du kjenner etter hvordan skuldre, rygg og hofter støttes. Viktig at du legger deg til rette og prøver en stund. 5 minutter er ikke nok!

4. Kantstabilitet:

Ligg på kanten av sengen for å vurdere om den har god kantstabilitet. Dette er viktig for å sikre en rolig søvn uten bekymringer for å falle ut av sengen. Derimot er det også viktig å kjenne etter hvordan madrassen er i midten, spesielt hvis du liker å ligge inntil partneren din om natten. Mange dobbeltmadrasser er bygget opp av 2 enkeltmadrasser, og kantstabiliteten vil derfor også gjerne være i midten av sengen, like som på kanten.

5. God Ventilasjon:

Viste du at vi svetter omtrent en halv liter hver natt? Sjekk derfor at sengen har god ventilasjon. Materialene bør tillate luft og fuktighet å passere gjennom madrassen, slik at du ikke blir klam i løpet av natten.

test

Ved å ta hensyn til disse faktorene når du velger en ny seng, kan du bidra til å sikre en bedre søvnkvalitet og dermed oppnå en mer uthvilt og energisk tilstand i hverdagen.

Kilde: Svanebeds.com


Kategorier