Slik vedlikeholder du dine møbler

I denne veiledningen vil vi forklare om de forskjellige produkt kategoriene og om de forskjellige kvalitetene vi selger. Felles for alle er at de har behov for stell og vedlikehold. Tar du godt vare på ditt nye møbel, vil du kunne ha glede av det i mange år fremover. Merk også at riktig stell og vedlikehold er viktig og en forutsetning for å opprettholde garanti og reklamasjonsrett. Fagmøbler selger et rikholdig utvalg av pleie- og vedlikeholdsprodukter til alle kategorier. Kom innom et av våre varehus og vi vil hjelpe deg med å finne rett produkt.

Rengjøring og vedlikehold

Plassering og vedlikehold er avgjørende for levetiden! Ingenting forlenger møbelets levetid som riktig rengjøring og vedlikehold. Det er en glede med nye fine møbler, og vi ønsker selvsagt at gleden skal bli langvarig. Vær derfor bevisst på hvor møbelet plasseres, og ta hensyn til hvor hard bruk det blir når du velger overflatemateriale. Det fins møbelstoffer som er beregnet både for hard og vanlig bruk. Uansett hva du velger er vedlikehold helt avgjørende for hvor lenge møbelet holder. Slitasje vil det alltid bli, men dersom møbelet tas godt vare på og vedlikeholdes jevnlig, får det vesentlig lengre levetid. Her ser du noen tips i hvordan du kan forlenge levetiden til din sofa, spisestol, spisebord, seng og hagemøbler.

Nobel spisebord og spisestoler i spisestue med skap, teppe og peis.

Risikofaktorer

  • Lys – skjerm mest mulig mot lyspåvirkning. Om mulig, plasser det slik at det ikke er eksponert for direkte sollys.
  • Varme – tenk på hvor det plasseres i forhold til varmekilder som varmepumpe, panelovner, peis etc. og sørg for tilstrekkelig avstand.
  • Forurensning – støvsug, rens og rengjør møbelet med jevne mellomrom.
  • Slitasje: Sitter man samme sted hele siden kan man risikere at man får fortere slitasje. Dersom mulig, vend og bytt plass på puter.
  • Tørt inneklima: kan risikere at treprodukter sprekker og at tekstiler blir statiske.

Gode råd

  • Snu puter regelmessig. Enkelte møbler blir levert med vendbare puter, og dette forlenger levetiden på møbelet. Å bytte om på putene innbyrdes kan utjevne slitasjen enda mer.
  • Litt avhengig av type pute, anbefaler vi regelmessig å banke/riste dem slik at de får tilbake sin opprinnelige fasong.
  • En gang i blant anbefaler vi at du tørker over møbelet ditt med en mikrofiberklut (må være egnet til bruk på møbeltekstiler) godt oppvridd i lunkent vann. Da får du fjernet støv og fett som ligger på overflaten.

Valg av rengjøringsmidler

  • De fleste møbeloverflater krever andre typer rengjøringsmidler enn de vi bruker til vanlig i huset. Fagmøbler selger riktige rengjøringsmidler til ditt produkt.
  • Følg alltid produsentens bruksanvisning!

Se alle våre møbelpleieprodukter her.

Hvordan rengjøre og vedlikeholde dine møbler?

Under vil du se en guide i hvordan du rengjør og vedlikeholder dine møbler, slik at de varer i mange år fremover!

Tekstiler

Vedlikehold og rengjøring av møbler i tekstil kan være en enkel prosess så lenge du følger noen grunnleggende retningslinjer.

Se hvordan du vedlikeholder og rengjør møbler i tekstil her.

Sofa i hvit tekstil

Møbler i tre, laminat, stein, betong og metal

Møblene i stuen eller spisestuen din er ofte laget i materialer som også trenger vedlikehold for å kunne holde seg fine år etter år.

Les her for å få tips for å vedlikeholde og rengjøre møbler i tre, laminat, betong og metal.

Møbler i tre - skovby spisestol, spisebord i spisestuen.

Slik vedlikeholder du sengen din

Vi tilbringer mye tid i sengen gjennom et langt liv. For å kunne benytte seg av sengen din så lenge som mulig, anbefaler vi at også denne får godt stell og vedlikehold. Ved rett pleie og bruk vil levetiden på din seng øke betraktelig. Les alltid den veiledningen som følger med din seng.

Du kan lese våre tips til god vedlikehold av din seng her.

Seng

Vedlikehold av dine hagemøbler

Det er mye skiftende vær og vind i landet vårt og de aller fleste hagemøbler som finnes i markedet har godt av litt ekstra beskyttelse. Kjøper du et hagemøbel fra Fagmøbler, kan du være trygg på at du får et møbel av god kvalitet. Her skal vi snakke litt om hvordan du tar best mulig vare på møblene dine gjennom sommeren og ikke minst gjennom vinterhalvåret når hagemøblene er stuet bort.

Les mer om hvordan vedlikeholde og lagre dine hagemøbler her.

Hagemøblene Isabella fra Fagmøbler

For å lese mer kan du laste ned vår vedlikeholdsbrosjyre her.

Vi i Fagmøbler hjelper deg med hvordan du skal vedlikeholde og rengjøre dine produkter. Kontakt din nærmeste butikk for tips og råd.

Kategorier